Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Kocamaz: "Hiçbir yerleşim birimini, diğerinden ayırt etmiyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Muhtarlar Haftası dolayısıyla bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen ’Muhtarlar Buluşması’nın ilk gününde muhtarlar için gala yemeği düzenlendi.Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Kocamaz: "Hiçbir yerleşim birimini, diğerinden ayırt etmiyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Muhtarlar Haftası dolayısıyla bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen ’Muhtarlar Buluşması’nın ilk gününde muhtarlar için gala yemeği düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın muhtarlar ile buluştuğu yemekte, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli ve meclis üyeleri yer aldı. Burada konuşan Başkan Kocamaz, yerleşim birimlerindeki eksiklikleri gidermek için büyük bir gayretle çalıştıklarını belirterek, "Hizmetler güzel, vatandaşımız dua ettiği ve ‘Allah razı olsun’ dediği zaman daha büyük bir şevkle gayret gösteriyoruz. Biraz sabredersek eksikler de Allah’ın izniyle yavaş yavaş giderilir. Muhtarlarımız haklı olarak sabah kalkıyorlar, kendi bölgelerini görüyorlar. Akşam yatıncaya kadar da o bölgeyi gözlerinin önünden ırak etmiyorlar. Mersin’i de sadece burası zannediyorlar. Dolayısıyla bir an evvel bütün problemlerin çözülmesini arzu ediyorlar. Biz de bunu arzu ediyoruz ama salavat kuvvete bağlı. Biz elimizdeki kaynakları en iyi şekilde kullanmak için gayret gösteriyoruz. Bunu yaparken de hepsi bir anda olmuyor. Biraz sabreder ve sıramızı beklersek Mersin’de hizmet almayan hiçbir yer kalmayacak. Allah’ın izniyle eksik hiçbir hizmet kalmayacak. Yeter ki yapılanların kıymetini bilelim” dedi.

Geçen yıl yaşanan doğal afetlerden de söz eden Kocamaz, “Bir taraftan Anamur bölgesinde fırtına felaketi oldu. Seralar perişan hale geldi. Bir de arkasından Toros bölgelerinde, yukarı kesimlerde kar felaketi ile karşı karşıya kaldık. En son 29 Aralık’ta da sel felaketi ile karşı karşıya kaldık. Yılların ihmal ve biraz da bizim doğayı hor kullanmamızın etkisi. Dere yataklarına ev yaparsanız ya yel alır, ya da sel alır. Dolayısıyla, oralarda çok büyük zararlar görüldü. Hatta can kayıpları yaşandı ve inşallah bir daha yaşanmaz. Yaklaşık 200 yıllık yağmur gelmişti o zaman. Bu kadar fazla yağmur geldiği zaman da sel felaketi ile karşılaşmak kaçınılmaz oluyor. Onun için diyoruz ki bütün ilçelere ve yerleşim birimlerine aynı mesafedeyiz. Hiçbirini bir diğerinden ayırt etmiyoruz ama elimizdeki kıt kaynakları en iyi şekilde değerlendirip bu eksik hizmetleri inşallah en iyi şekilde tamamlayacağız. Ben bir kez daha Muhtarlar Gününüzü kutluyorum" diye konuştu.

Başkan Kocamaz’ın konuşmasının ardından Anamur, Bozyazı, Gülnar, Mut, Silifke ve Erdemli’den programa katılan muhtarlar adına her ilçeden birer temsilci teşekkür konuşması yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.