Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Keskin: “Dünyanın Bir Yarısı Ağlarken, Diğer Yarısı Gülemez”

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Dünya İnsani Zirvesi’nde katıldığı oturumda, tüm dünya devletlerinin teröre ve terör destekçilerine karşı artık ortak bir tavır takınması gerektiğini vurgulayarak, “Aksi halde dünyanın...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Dünya İnsani Zirvesi’nde katıldığı oturumda, tüm dünya devletlerinin teröre ve terör destekçilerine karşı artık ortak bir tavır takınması gerektiğini vurgulayarak, “Aksi halde dünyanın terörle mücadelesi sadece sözden öteye geçemeyecektir. Dünyanın bir yarısı ağlarken, diğer yarısı gülemez” dedi.
İstanbul’da 23-24 Mayıs tarihleri arasından düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi “Belediye Başkanları Odak Oturumu: Kentlerin Göçe Cevabı” oturumu Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Haliç Salonu’ndan gerçekleştirildi. Oturuma, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve davetliler katıldı. Oturumda bir konuşma yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak İstanbul’a gelen mülteciler hakkında yapılan çalışmaları anlattı.
“TÜRKİYE HER KOŞULDA SIĞINMACI KARDEŞLERİNE KUCAK AÇACAKTIR”
Başkan Hüseyin Keskin, “Türkiye insanlığa sahip çıkmayı sürdürecek. Her koşulda sığınmacı kardeşlerine kucak açacaktır. Bizlerin medeniyet kodlarında hoşgörü, misafirperverlik, zorda olana, zulümden kaçana yardım etmek vardır. Tarihimize bakıldığında bunun örneklerini sıklıkla görmek mümkündür” dedi.
Başkan Hüseyin Keskin, “Suriye’de iç savaş başlayınca ülkemize sığınan mülteciler, doğal olarak farklı ihtiyaçları da beraberlerinde getirdiler. İstanbul’da 400 bine yakın Suriyeli bulunmaktadır, Sultanbeyli’de ise bu sayı 20 bin civarındadır. Sözü edilen sığınmacıların sorunlarının saptanması ve çözüm önerilerinin tespit edilmesi amacıyla kamu kurumlarının, ulusal ve yerel STK temsilcilerinin katılımıyla çalıştaylar düzenledik. Bu çalıştayların neticesinde dernek kurulmasına ve mülteciler koordinasyon merkezinin faaliyete geçirilmesine karar verdik. 2014 yılının aralık ayında kamu ve STK işbirliğiyle mülteciler, sığınmacılar yardımlaşma ve dayanışma derneğini kurduk. İlçemizde yaşayan 11 bin sığınmacıyla yüz yüze görüşerek yaptığımız sosyal doku çalışmalarıyla demografik yapılarını, ihtiyaç durumlarını, engelli ve hasta sayılarını, eğitim durumlarını, meslek gruplarını, sorunlarını ve beklentilerini tespit ettik. Elde edilen veriler doğrultusunda Suriyeli Koordinasyon Merkezi yazılımını ve veritabanını hazırladık. Tüm iş ve işlemleri bu yazılım sayesinde takip ediyoruz. Kamu, STK ve mahalle muhtarlıklarıyla yapılan protokolle, otomasyon sistemini kullanmaları için gerekli kullanıcı bilgileri ve şifreler verilerek etkin bir koordinasyon sağlandı. Arapça toplu SMS sistemi kullanılarak sığınmacılara yönelik bilgilendirme çalışmaları yaptık. Bu çalışmaları yaparken ulusal ve uluslararası rapor ve çalışmaları detaylı şekilde inceledik. Karşımıza çıkan sorunlara ilçemiz ölçeğinde çözümler ürettik. İlçemizde yaşayan sığınmacılara yönelik çalışma yapmak isteyen kamu kurumları, ulusal ve uluslararası STK’lara her türlü işbirliği ve danışmanlık hizmeti verdik” dedi.
“DÜNYANIN BİR YARISI AĞLARKEN, DİĞER YARISI GÜLEMEZ”
Başkan Hüseyin Keskin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sultanbeyli ilçemiz son otuz yılda nüfusu üç binden üç yüz yirmi bine ulaşmış ve kendi yakın geçmişinde böylesine bir göçü yaşamıştır. Kadim kültürümüzün gereği olarak ilçemize gelen mülteci kardeşlerimize kucak açıyor, ekmeğimizi bölüşüyor, ev sahipliği yapıyoruz. Biz karşılaştığımız bu duruma yabancı değiliz. Ayrıca 26-29 Mayıs tarihleri arasında dördüncüsünü düzenleyeceğimiz uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali’nin temasını göç olarak belirledik. Filistinli ünlü şair Fatva Tukan’ın “Yurdumda Ölmek Yeter Bana” sözünden hareketle festivalimizle göç olgusunun zorluklarını, sorunlarını 15 ülkeden 38 şairin katılımıyla, şiirle dünyaya duyurmaya çalışacağız.”
“Savaş ve terör insanlığın en büyük ortak sorunudur” diyen Başkan Keskin, “Tüm dünya devletleri teröre ve terör destekçilerine karşı artık ortak bir tavır takınmalıdır. Aksi halde dünyanın terörle mücadelesi sadece sözden öteye geçemeyecektir. Dünyanın bir yarısı ağlarken, diğer yarısı gülemez” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.