Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Karamercan: "Kudüs kırmızı çizgimiz"

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Kudüs konusundaki gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, "İsrail’e böyle bir koz verilmesinin hiçbir hukuki, insani ve vicdani açıklaması olamaz, Kudüs...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Karamercan: "Kudüs kırmızı çizgimiz"

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Kudüs konusundaki gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, "İsrail’e böyle bir koz verilmesinin hiçbir hukuki, insani ve vicdani açıklaması olamaz, Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir" ifadelerini kullandı.

KONESOB Başkanı Karamercan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ABD’nin ve Trump’un bu kararını protesto ettiklerini belirterek, "ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapma düşüncesi kabul edilemez. Filistinli kardeşlerimiz bugün, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, insanlık dışı muamelelere maruz kalırken, İsrail’e böyle bir koz verilmesinin hiçbir hukuki, insani ve vicdani açıklaması olamaz. Uluslararası hukukun dahi hiçe sayıldığı Filistin meselesinde tarafını ortaya koyan ABD, tarihi boyunca İsrail’in emellerinden biri olan bu hamleyi geri çekmelidir. Filistin, yalnızca Müslümanları ilgilendiren bir konu değil, insanlık tarihine kara leke olarak yerleşen bir zulümdür. Tüm İslam alemi olarak var gücümüzle bu zulmün ve bu kararın karşısında durmalıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisidir” açıklamasını hatırlatan Karamercan, "Cumhurbaşkanımızın ifadesi çok doğru ve yerinde. Gerçekten Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi ve bu bir insanlık meselesi. Müslümanların kanayan yarası olan Kudüs’ün işgaline tüm dünyanın tepki vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.