Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Kara: "Merkel İle Davutoğlu’nu Kilis’te Ağırlayacağız"

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Kilis’te ağırlayacaklarını açıkladı.Kilis’teki, Sivil Toplum Örgütleriyle bir toplantı yapan Belediye Başkanı Hasan Kara, Alman Parlamentosunda...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Kilis’te ağırlayacaklarını açıkladı.
Kilis’teki, Sivil Toplum Örgütleriyle bir toplantı yapan Belediye Başkanı Hasan Kara, Alman Parlamentosunda görev yapan Kilisli milletvekilleri ve bürokrasi kesimiyle temaslarda bulunduğunu ifade etti. Merkel’e, davetin, Almanya’daki parlamenterler aracılığıyla da yapıldığını anlatan Kara, “Kilis Nobel barış ödülünü hak eden bir ildir. Nüfusundan fazla Suriyeli barındıran Kilis halkı Nobel barış ödülünü hak ediyor. Bu haklılığımızı tüm dünya kabul etmiş durumda, Almanya ziyaretimde ilk önce Angela Merkel’in Sağlık Müsteşarı Emine Demirbüken Wegner ile görüştüm., daha sonra Yeşiller Milletvekili Özcan Mutlu ile bir araya geldik. Çeşitli temaslarda bulunduk. Kilis’te yaşayan Suriyeli kadınlar ile Kilisli kadınların el emeği göz nuru hediyelerini ilettim. Nobel ödülünün Kilis’e verilmesi için destek istedik. Almanya’dan edindiğimiz izlenimler çok iyi, Avrupa’da temaslarda bulunan Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel’i Kilis’e davet edecek. Bu nedenle hem başbakanımızı hem de Almanya Başkanını inşallah kısa süre içerisinde en güzel şekilde Kilis’te ağırlayacağımızı düşünüyorum" dedi.
Kilis’te Nobel için bir komisyon oluşturulacağını ifade eden Kara, "Suriyelilerin konusunda Kilis olarak yaptığımızı tüm dünya konuşuyor. Nobel barış ödülünü almak için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Kilis’ten de 5 kişilik bir komisyon kurarak, bakanlıklar nezdinde görüşmelerde bulunacağız. Başbakanımızın yoğun ama kendisi ile görüşmek için çalışacağız. Kilis’in Türkiye tarafından Nobel barış ödülü konusunda desteklenmesi için tanıtım fonlarını kullanacağız. Bu konuda bakanlarımızdan tam destek aldık. Tüm dünyaya bir insanlık dersi veriyoruz. Bütün ülkeler, Kilis’in ve Türkiye’nin yaptıklarını daha yeni anlamaya başladılar. Kilis kent merkezi 90 bin kişi üzerine kurulmuş buna göre de planlamalar yapılmış durumdayken, 5 yıldır nüfusumuz Suriyeliler ile birlikte 230 bine ulaşmış durumda, alt ve üst yapıyla ilgili ciddi yatırımlara ihtiyacımız var. Bu konuda hükümetimiz elinden geldiği kadarıyla bizlere yardımcı oluyor. Avrupa Birliği fonlarını kullanacağız. Tüm Kilislilerden şu zamana kadar verdiği desteğin, bundan sonrada sürmesini istiyoruz” diye konuştu.
Başkan Kara’nın toplantısına, Kilis Baro Başkanı Hayri Muammer Fazlıağaoğlu, Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Sevengül, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Kilis Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, YOYAV Kilis Şube Başkanı Mehmet Evran, Şehit ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Cumhur Muhtar, oda başkanları ile davetliler de katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.