Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Kadir Topbaş, Libyalı heyete yerel yönetimleri anlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Libya Yerel Yönetimler Bakanı ve beraberindeki heyeti akşam yemeğinde ağırladı. Başkan Topbaş, Libyalı heyete Türkiye’deki yerel yönetimler hakkında bilgiler verdi.İçişleri Bakanı...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2016 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2016 09:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Libya Yerel Yönetimler Bakanı ve beraberindeki heyeti akşam yemeğinde ağırladı. Başkan Topbaş, Libyalı heyete Türkiye’deki yerel yönetimler hakkında bilgiler verdi.
İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Libya Yerel Yönetimler Bakanı Badad Kansu Mesut Abdülcelil ve beraberindeki heyet, Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenen akşam yemeğinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la bir araya geldi. Programda Başkan Topbaş ve Libya Yerel Yönetimler Bakanının yanı sıra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Libya’da görev alan yetkili isimler yer aldı. Heyetler Libya şehirleriyle İstanbul arasındaki işbirliği, katı atık ve toplu ulaşım gibi konuları görüşerek bilgi alışverişinde bulundu. Başkan Topbaş, Libya heyetine Türkiye’de yerel yönetimler ve çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.
“Biz Türkiye olarak deneyim projeleri paylaşımı konusunda her zaman hazırız”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Kardeş ülke olarak gördüğümüz Libya’nın Yerel Yönetimler Bakanı olarak sizi ve heyetinizi İstanbul’da karışlamak için bizim için büyük bir şeref, hoş geldiniz. Sizlerle bir kadim medeniyet mensuplarıyız ve inanç dünyalarımız bir ve ciddi anlamda tarihi derinliğe sahibiz, ortak bir değerlerimiz var. Bizim özellikle sizin bakanlığınızla ilgili olsun, belediyelerinizle ilgili olsun, Türkiye’nin başarılı projelerini ve deneyim paylaşımı konusunda her zaman hazır olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.
“15 Temmuz gecesi Türk milleti dünya tarihinde görülmemiş bir mücadele ortaya koydu”
Türkiye Cumhuriyeti’nin 15 Temmuz gecesi terörist bir harekete hedef olduğunu söyleyen Başkan Topbaş, “15 Temmuz gecesi ne yazık ki profesyonel bir terörist hareketine Türkiye hedef oldu. Millet olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak vererek, imanıyla yüreğiyle tankların, uçakların önüne atladı. Bütün dünya insanlarına ve milletlerine bir duruşu, demokrasiyi ve bir mücadeleyi halka rağmen hiçbir gücün söz sahibi olamayacağını gösterdi. Türk milleti dünya insanlık tarihinde görülmemiş bir mücadele ortaya koydu. Ülkenin geleceği, devletin bekası ve demokrasi söz konusu olduğunda bütün siyasi görüşler ve etnik ayrımlar bir tarafa bırakılarak, el birliğiyle 79 milyon insan birleşerek tek yumruk olarak mücadeleyi ortaya koydu” diye konuştu.
“Bizim zorluklarla edindiğimiz bilgiler dostlarımıza cömertçe açacağımız değerlerdir”
Dost ülkelere her zaman destek olacaklarını ifade eden Başkan Topbaş, “Darbeler ve ihtilaller gergin toplumlarda başarılı olur. Biz yöneticilere düşen halkı ve halkları birleştirmek, bir araya getirmek, gönül bağı oluşturmak, her şey ülke için, bayrak için, vatan için diyebilmek, dedirtebilmektir. Bu olay demokrasi adına dünyaya bir örnek, bir model teşkil etti. Bir ihtilal ve darbe girişimini ortaya koyan bir terörist örgütü olan FETÖ’nün sonuçlarını çok kısa sürede ortadan kaldırdı ve Türkiye normal hayata döndü. Bizim zorluklarla edindiğimiz tecrübeler dostlarımız için cömertçe açacağımız değerlerdir” şeklinde konuştu.
“Türk halkı demokrasi yolunda duruşuyla dünyayı şaşkınlığa uğratmıştır”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ekibinin belediyecilik noktasındaki tecrübelerinden istifade etmek için geldiklerini söyleyen Libya Yerel Yönetimler Bakanı Badad Kansu Mesut Abdülcelil, “Türk halkını 15 Temmuz zaferinden dolayı tebrik ediyoruz. Darbe girişiminin olduğu gece Türk halkı demokrasi yolundaki o duruşuyla dünyayı şaşkınlığa uğratmıştır. Demokrasi yolunda birçok kişi canlarını feda etmişlerdir, tanklar ve uçaklar önünde birçoğu şehit olmuşlardır. Biz bugün burada yerel yönetimler hakkında Türk kardeşlerimizin edindikleri deneyimleri incelemek, onlardan istifade etmek üzer buraya geldik” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.