Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Kadir Albayrak, basın mensupları ile buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy’de sürdürülen faaliyetler kapsamında tamamlanan projeler, yatırımlar ve devam eden 2018 yılı yatırım planı ile ilgili bilgi verdi.Büyükşehir...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Kadir Albayrak, basın mensupları ile buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy’de sürdürülen faaliyetler kapsamında tamamlanan projeler, yatırımlar ve devam eden 2018 yılı yatırım planı ile ilgili bilgi verdi.

Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Hizmet Binasında gerçekleştirilen basın toplantısına Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz da yer aldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Başkan Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldikleri 30 Mart 2014 tarihinden bu yana Çerkezköy’de de bütün daire başkanlıklarının çalışmaları ile ilgili bilgi verileceğini belirterek, “Tekirdağ’ın 11 ilçesinin içerisinde ilk defa Ulaşım Koordinasyon Merkezi’’nin (UKOME) bir birimini açıyoruz. Çerkezköy hem sanayinin merkezi, hem de nüfusu hızla artan bir ilçemiz. Devamlı göç alıyor. Bu nedenle yaptığımız UKOME’nin ilk birimini burada açmayı uygun gördük. UKOME’nin birimi Saray, Kapaklı ve Çerkezköy’de bütün ulaşım dairesini ilgilendiren tüm esnafımıza hizmet verecek. Bundan sonraki hedefimiz de Çorlu ilçesinde Çorlu, Ergene ve Marmaraereğlisi’ne hizmet edecek olan birimimizi kurmaktır” dedi.

“Toplu taşımada önemli rehabilitasyonlar yaptık”

Başkan Albayrak’tan sonra konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral ise, “Çerkezköy’de yürüttüğümüz faaliyetlerden biri de toplu taşımanın rehabilitasyonuydu. Bu kapsamda ilçemizde faaliyet gösteren 4 büyük kooperatif ile Büyükşehir Belediyesi olarak anlaşmalarımızı yaptık. Tüm kooperatifler ile protokol imzalayarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Sistemine yönelik katılımlarını sağladık. Bu kapsamda birçok araç da değişmeye başladı. Çorlu istikametine giden 20 numaralı kooperatifin araçları tamamı bizim ulaşım hizmetimize girdi, makinelerini takarak kartlı ulaşım sisteminde hizmet vermeye başladılar. Bu sayede engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız ücretsiz ulaşım imkânına sahip oldular. Çerkezköy içinde toplam 55 aracımız var. Bunların 26 tanesini engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirdik. 12 tanesini de bizim elektronik bilet toplama sistemimize dahil oldular. Mart ayına kadar bu sayıları tamamlamayı planlıyoruz. Kızılpınar - Veliköy hattında da birçok araç yenilenmeye başlandı. Kırsalda 34 tane modern durağımızı koyduk. Aynı şekilde Çerkezköy merkezinde de 88 adet otobüs durağımız monte edildi. Otobüs durağı ihalelerimiz devam etmekte. İhtiyaç doğdukça durak montajlarımızı yıl içerisinde gerçekleştireceğiz. Bunların yanında bizim Ulaşım Dairesi Başkanlığı olarak yol, kavşak gibi sorumluluğumuz da var. Malumunuz yol boyaları ile ilgili ciddi çalışmalarımız oldu. Toplam 1066 metre kare yaya geçidi ve yavaşlama çizgisi çizdik. Yaklaşık 18 bin metre de yol çizgi boyası çalışması yapıldı. Önümüzdeki yıl mevsimin uygun olduğu zamanlarda yol çizgilerinin tamamını yenileyeceğiz. Güzel bir haber daha vermek istiyorum. Bağlık viyadüğünün bakanlıktaki onay süreci sona gelmiş durumda. Büyük olasılıkla önümüzdeki ay onay süreci bitecek ve çalışmalarımızı sona yaklaştıracağız. Yaza doğru bu işin ihalesi olacağını umuyoruz. Bölgemizdeki sinyalize kavşaklarının bakım ve onarımı da Ulaşım Daire Başkanlığımız tarafından yapılmakta. 16 tane sinyalize kavşağımız var. Öztark ve Atatürk Caddelerinde ciddi düzenlemeler var. Burada Çerkezköy Belediyesi ile ortak çalışmalarımız var. Tüm bunlar bizim rutin çalışmalarımız. Fakat bugün burada Türkiye’deki büyükşehirler içerisinde bir ilke de imza atacağız. UKOME’nin bir birimi Çerkezköy’de açılacak. Bu şube sayesinde Saray, Kapaklı ve Çerkezköy’deki kişiler belgelerini burada da yaptırmış olacaklar.” İfadelerini kullandı.

“Çerkezköy’deki çalışmalarımız devam edecek”

Erdin Eral’ın ardından Büyükşehir Belediyesinin Çerkezköy’de gerçekleştirdiği yatırımlar ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Başkan Kadir Albayrak, “Çerkezköy’de Kültür Merkezi inşaatımız devam ediyor. Bunun yanında sosyal hizmetler merkezi yapımı, aş evi, gıda bankası, kadın sığınma evi, düğün alanı ve yarı olimpik yüzme havuzunun yapımları da devam ediyor. Kavaklıdere ıslah çalışmaları birinci bölümü tamamlandı. İkinci bölümde de ihalesi yapıldı. TESKİ’nin bugüne kadar tamamlanmış 10 tane yatırımı, devam eden 4 tane de devam eden yatırımı var. Yine TESKİ adına Devlet Su İşleri tarafından yapılan arıtma tesisi var. Tamamlanan yatırımlar içerisinde Çerkezköy kısmı dere ıslahı ve köprü yapılması, imar sahası taşkın koruma inşaatı, Hükümet Caddesi İshale Hattı İnşaatı, yeni su kuyuları gibi yatırımlar var. Devam eden ve tamamlanan yatırımlar ile birlikte TESKİ Çerkezköy’de KDV dahil 76 milyon 503 bin liralık bir yatırım gerçekleştirmiş oluyor. Deprem Risk Daire Başkanlığımız Çerkezköy’de 9 adet zemin etüdü çalışması yaptı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız tarafından evde temizlik proje kapsamında 2017 yılında 20 evde temizlik yapılmış. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza da 102 bin liraya yakın nakdi yardım yapılmış. Kadın Danışma Merkezi’ne kurulduğu günden bu yana 650 vatandaşa danışmanlık hizmeti verildi. Özel Çerkezköy Gündüz Bakım Evinde 37 çocuğa hizmet veriliyor. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımızın yaptığı çalışmalar var. Kovan dağıtımı, Kızılpınar Mahallesi’nde yeni sıvı hatları yapılması, Tarım yollarının bakımı, Kızılpınar’da mera iyileştirme projesi kapsamında bin dekar alana 20 kilo gübre konulması bu çalışmalar arasında. Yine Kızılpınar’da hayvan suyu içme göleti yapılacak. Kültür ve Sosyal İşler Dairesinin yapmış olduğu 2014 yılında 28 bin, 2015 yılında 187 bin, 2016 yılında 259 bin, 2017 yılında da 412 bin liralık çalışmalar oldu. Bütün bu saydıklarım birbirinden önemli yatırımlar ama en önemlisi de bugün burada UKOME’nin açılacak olmasıdır. Ben bütün Çerkezköy’deki şoför esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum. Vahap Akay’ın da önemli projeleri var. Bunları da takdir ile takip ediyoruz” dedi. Basın toplantısı yapılan konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularının yanıtlanması ile son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.