Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Hazinedar: “Bir Murat değil, bin Murat feda olsun devletime”

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Bu temizleme operasyonu muhakkak başarıya ulaşmalı. Bu bir millet, devlet meselesidir. Bu temizlik operasyonunu kirletmeye kalkanlar olabilir. Bu kirletmenin hedeflerinden biri ben olabilirim. Bir Murat...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 08:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 08:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Bu temizleme operasyonu muhakkak başarıya ulaşmalı. Bu bir millet, devlet meselesidir. Bu temizlik operasyonunu kirletmeye kalkanlar olabilir. Bu kirletmenin hedeflerinden biri ben olabilirim. Bir Murat değil, bin Murat feda olsun devletime. 240 şehit kardeşimin yanında bizim mağdur olmamızın hiçbir önemi yok” dedi.
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda demokrasi nöbetindeki vatandaşlara hitap etti.
“Biz hem Müslüman olduk, hem de Atatürk’ün değerlerine bu ülkede hep sahip çıktık”
15 Temmuz darbe girişimi ile Türkiye’nin birliğine, onu var eden değerlerine, geleceğine dair çok büyük bir saldırı gerçekleştiğini aktaran Başkan Hazinedar, “15 Temmuz’dan itibaren bunu anlatmaya çalıştık. Biz hep bir şeyi savunduk. Hem milli olmak, hem manevi olmak. Yani hem milli olmak, her manevi değerlere sahip çıkmak; çağdaş değerlerle barışık olmamıza engel değil. Bunu birbirinin karşıtı gibi gösterenler bu vatanın hainleridir. Bu ülkede Atatürkçü olmak, inançlı olmanın karşılığı değildir. Biz hem Müslüman olduk, hem de Atatürk’ün değerlerine bu ülkede hep sahip çıktık. Bunun adı FETÖ olmuş, IŞID olmuş. İslam’ı kirletenlere karşı her zaman karşı durmalıyız” dedi.
“Hayatım boyunca bu darbelere karşı demokrasiden yana tavır aldık”
Son günlerde yaşanan olaylar üzerine belediye başkanlığından önce mesela Gezi olayları sırasında sosyal medyadan yaptığı paylaşımları çıkarttığını ifade eden Başkan Murat Hazinedar, “Şimdi ne kadar huzurluyum bir bilseniz. O kadar güzel şeyler yazmışız ki... Bugün 2,5 yıldır Beşiktaş’ta ektiğimiz, Beşiktaş’tan İstanbul’a, İstanbul’dan Türkiye’ye göndermiş olduğumuz mesajlar ile o kadar ilgili, o kadar birbirleriyle ilgili ki. Niye? Çünkü biz hep özgürlüklerden yana hep saygılı olduk. 15 Temmuz akşamı işte aynı senaryonun oynandığı bir akşamdır. Hayatım boyunca bu darbelere karşı demokrasiden yana tavır aldık. 15 Temmuz’dan itibaren Türkiye’de çok şükür ki, başarısız olan darbe girişimine karşı o darbe girişimini yapanların bütün noktalarına, inlerine girilmeye çalışılıyor. O darbe girişimini yapan her kim olursa olsun, ondan bunun hesabı sorulmaya çalışılıyor” diye konuştu.
“Birçok hatalar yapılabilir ama bu temizleme operasyonu muhakkak başarıya ulaşmalı”
Bu süreçte birçok hatanın yapılabileceğine dikkat çeken Başkan Hazinedar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birçok hatalar yapılabilir. Ama bu temizleme operasyonu muhakkak başarıya ulaşmalı. Bu bizim için önemli. Ülkemiz için önemli. Yoksa bu AK Parti meselesi değil, CHP meselesi değil, MHP meselesi değil. Bu bir millet meselesidir, devlet meselesidir. Bu temizlik operasyonunu kirletmeye kalkanlar olabilir. Bu kirletmenin acısı ya da hedeflerinden biri ben olabilirim. Bir Murat değil, bin Murat feda olsun devletime. O da 240 şehit kardeşimin yanında bizim bu noktada mağdur olmamızın mağduriyetimizin hiçbir önemi yok. Allah şahidimdir ki, tek bir dileğim var. Biricik evladıma lekelenmemiş bir soyadı. Aynen babamın, dedemin bana bıraktığı gibi bir soyadı bırakmaktır. Bu kirletmeye karşı önce Allah’ıma, sonra da demokrasiye ve halkıma olan inancımı inşallah hep muhafaza edeceğim.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.