Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Görmez: “Diyanet Ve Tdv Aynı Gaye İçin Çalışan Kurumlardır”

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın aynı gaye için hareket eden iç içe kurumlar olduğunu söyledi.TDV Genel...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın aynı gaye için hareket eden iç içe kurumlar olduğunu söyledi.
TDV Genel Müdürlüğü devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Görmez, Diyanet ve vakfın iç içe aynı gaye için hareket eden müesseseler olması için her türlü gayreti gösterdiklerini belirterek, “Hamdolsun, hayalimiz bu iki müessesemizin birlikte bütün insanlığa, coğrafyamıza hizmet etmesiydi. Bu da gerçekleşti” dedi.
Kilis’e yaptığı ziyareti anlatan Başkan Görmez, “Sınırın diğer tarafında 130 bin insan yaşıyor. Çocuk, yaşlı, kadın. Hiçbir insani hayatın olmadığı bir yer. Su, taşıma su. Türkiye Diyanet Vakfı olarak hamdolsun burada günde 10 bin insana sıcak yemek ve günde 40 bin ekmeği dağıtıyoruz. Dünyanın her tarafında bu hizmetleri yapmaya başladık. Cenab-ı Hak çok daha büyük hizmetler yapmayı nasip etsin” diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne atanan İsmail Palakoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyen Görmez, “Her iki müessesenin birlikte aynı gayeye yönelmesi önem arz ediyordu. Türkiye Diyanet Vakfı’ndaki tecrübesini, gayretini, Diyanet’te göstermesini de istedik. İnşallah hizmetler aynı şekilde, aynı hızla devam edecek. Diyanet ile vakfımız arasındaki irtibat çok daha artmış olacak” ifadesini kullandı.
Başkan Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı’nın yeni Genel Müdürü Mustafa Tutkun’a da görevinde başarılar diledi.
“İYİLİĞİ YERYÜZÜNE EGEMEN KILMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”
Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne atanan İsmail Palakoğlu ise, 5 yıl 2 ay önce Türkiye Diyanet Vakfı’nda çalışmaya başladığında iyi niyetlerle iyilik için yola çıktıklarını söyledi. Palakoğlu, “Bu yolculuğumuzda bize inanan, bize güvenen, sürekli destekleyen başta Mehmet Görmez hocamıza, mütevelli heyeti üyelerine ve bütün mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Vakfımız bugün insanlığın umudu haline geldi. İyiliğin yer yüzünde hakim kılınması için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ümmetin umudu olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfında hizmetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.
Türkiye Diyanet Vakfı’nın yeni Genel Müdürü Mustafa Tutkun da, “Öncelikle beni bu vazifeye layık gören Başkanımıza ve Mütevelli heyetimize teşekkürlerimizi sunmak istiyorum” dedi. Tutkun, “Bu yolculukta Allah’ın bizi birbirimize refik ettiği, kader birliği yaptığımız Genel Müdürümüz İsmail Palakoğlu ile önce dost sonra kardeş olduk ve aynı heyecanla bugüne kadar o hedeflerle ulaşabilmek, Rabbimin rızasını kazanabilmek için çalıştık. Bugün ise sorumluluğum ve yüküm bir kat daha arttı ama hedeflerde değişen bir şey olmadı. Ben yine aynı hedeflere doğru var gücümle yürümeye devam edeceğim. Gece gündüz demeden, yurt içi ve yurt dışı demeden, iyiliği yeryüzüne egemen kılmak için çalışacağız” diye konuştu.
Tutkun, Mütevelli Heyeti’nden kendilerine yeni hedefler göstermelerini isteyerek, “Başta başkanımız olmak üzere mütevelli heyetimizden beklentim, bize hedef göstermeleri, bize rehberlik etmeleri; bizler istikamet üzere olduğumuz müddetçe bize destek olmaları, istikameti kaybettiğimizde ise bizi bilgi ve tecrübeleriyle uyararak istikamet vermeleridir” dedi.
Çalışma arkadaşlarından da samimi ve gayretli bir şekilde çalışarak umutlarını ve heyecanlarını kaybetmeden insanlığa hizmet düşüncesini sürekli diri tutmalarını isteyen Tutkun şunları kaydetti:
“Çalışma arkadaşlarımdan istirhamım, misyonumuzu canı gönülden benimseyip bu misyonun ifasında samimi ve gayretli bir şekilde çalışmaları, sorunun değil her zaman çözümün bir parçası olmaları, umutlarını ve heyecanlarını kaybetmeden Allah ve Resulü ile ilişkilerini sürekli diri tutmalarıdır. Yaptıkları her işi Allah’ın dinine yardım ettikleri bilinci ile yapmaları. İstişare ettiğim konularda tüm zihni ve ilmi kapasitelerini kullanarak katkıda bulunmaları, güzel işlere sürekli destek olmalarıdır.”
İsmail Palakoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyen Tutkun, “Genel müdürümüze yeni görevinde üstün başarılar ve hayırlı hizmetler diliyorum. Birçok yeni projeye birlikte imza atacağız Allah’ın izniyle” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.