Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Göksu, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu

Esenler’de binlerce öğrenci, 2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci döneminin tamamlanmasıyla birlikte karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi. Öğrencilerin karne heyecanına Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da ortak oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Esenler’de binlerce öğrenci, 2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci döneminin tamamlanmasıyla birlikte karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi. Öğrencilerin karne heyecanına Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da ortak oldu.

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2017-18 Eğitim- Öğretim Yılının birinci döneminin kapanışı münasebetiyle ilçe genelindeki tüm okullarda Karne Töreni düzenledi. Hasip Dinçsoy İlkokulu’ndaki programa; Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun yanı sıra Esenler İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Feyzullah Sert, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar.

Her öğrenciye 1 karne 1 lale

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende kısa bir konuşma yapan Hasip Dinçsoy İlkokulu Müdürü Nihat Yeşilyurt, "1 Karne 1 Lale" projesi kapsamında 2 bin 550 öğrenciye karneleriyle birlikte lale soğanı hediye edeceklerini belirterek öğrencilere yarıyıl tatilinde bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Eğitime 5 yılda 34 milyon lira yatırım

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler’in çok genç bir nüfusa sahip olduğunu hatırlatarak, "Belediye olarak son 5 yılda eğitime 34 milyon lira yatırım yaptık. Gelecek çocuklarımızın. Bu yatırımlarla biz geleceğimize yatırım yapmış oluyoruz. Şimdi 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda çocuklarımız için gençlik merkezi inşa ediyoruz. Çok yakında inşaatına başlayacağımız bu merkezde çocuklarımıza her türlü spor, kültür ve eğlence imkanını bir araya getireceğiz. Bunun yanı sıra 24 saat açık kütüphaneler açıyoruz" dedi.

“Gelecek çocuklarımızın ellerinde”

Konuşmasında velilere tavsiyelerde de bulunan Başkan Göksu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Karne aslında çocuğumuzun değil bizim de karnemiz. Onlarla ne kadar ilgilendik, ne kadar baktık, ne kadar takip ettik... Bilmemiz gereken bir şey var ki; dünyada ihmal edilmemesi gerek tek şey insanın ailesidir, çocuklarıdır. Çünkü gelecek onların elinde."

“Çocuklarımız için bir rota belirlemeliyiz”

Törende son olarak Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin söz aldı. Türkiye’nin en büyük zenginliğinin insan kaynağı olduğunu ifade eden Kaymakam Şahin, "Matematik, fizik bilgilerinin yanı sıra iyi yetişmeleri için çocuklarımıza istiklal ve istikbal duygularını da aşılamalıyız. Rotası belli gemiye hiçbir rüzgar fayda etmez. Bu nedenle onlara bir rota belirlemeliyiz" diye konuştu.

“Karnenin yanında kitap ve lale”

Konuşmaların ardından Kaymakam Şahin, Başkan Göksu ve diğer protokol üyeleri, yoğun geçen bir dönemi geride bırakan öğrencilere karnelerini verdiler. Öğrencilere karnelerinin yanı sıra kitap ve birer de lale soğanı hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.