Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Gökçek’ten “CHP Ve Selina Doğan Tahlili”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP ve HDP Milletvekilleri ile PKK arasındaki ilişkileri, “Kimlerin el ele çalıştığına ve Türkiye’nin nereye götürülmek istendiğine” dair yaptığı tahlilleri yorum ve belgeleriyle...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP ve HDP Milletvekilleri ile PKK arasındaki ilişkileri, “Kimlerin el ele çalıştığına ve Türkiye’nin nereye götürülmek istendiğine” dair yaptığı tahlilleri yorum ve belgeleriyle açıkladı.
Twitter hesabından yaptığı 45 maddelik tahlil listesinde özellikle CHP Milletvekili Selina Doğan’ın PKK’lı teröristlere ve Ermenilere ilişkin açıklamalarını eleştiren Başkan Gökçek, mesajlarına, “çok önemli bir tahlil” yapacağını belirterek başladı. Yaptığı tahlildeki yorum ve belgelerle, Türkiye’nin nereye götürülmek istendiğinin daha net görülebileceğini anlatan Başkan Gökçek, PKK’ya ilişkin tespitlerini de anlattı.
PKK’nın üst yöneticilerinin Ermeni olduğunu televizyon programlarında dile getirdiğini ifade eden Başkan Melih Gökçek, PKK’nın Avrupa’da ASALA’nın ortadan kaybolmasının ardından ortaya çıktığını kaydetti.
Açıklamalarından önce “Kesinlikle ırk ayırımı olayını ortaya atmıyoruz” mesajını atarak, konunun altını çizen Başkan Gökçek, son zamanlarda PKK’ya HDP’nin sahip çıktığını ve CHP milletvekillerinin de PKK’yı dolaylı yoldan savunduğunu kaydetti.
Abdullah Öcalan posterlerinin yer aldığı gösterilere katılan CHP’li Mahmut Tanal ile PKK’lı teröristlerin cenazelerine katılan Gamze İlgezdi ve Sezgin Tanrıkulu’nun, olay günlerinde çekilmiş fotoğraflarını da takipçileriyle paylaşan Başkan Gökçek, bu kişilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan cesaret aldığını kaydettiği mesajını iletti.
Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdür iken PKK’lıları işe aldığına, teröristlerden SSK telsizleri çıktığına ve PKK yanlısı doktorları başhekim yaptığına ilişkin twitler de paylaşan Başkan Gökçek, Selina Doğan’a ilişkin twitlerine ise “Şimdi bir yenisi eklendi bunlara... CHP 1. sıra İstanbul Milletvekili Selina Doğan” mesajıyla başladı.
Doğan’ın özgeçmişinin yer aldığı linki de paylaşan Başkan Gökçek, Selina Doğan’ın Ermeni olduğunu kendisinin dile getirdiğini belirterek, “Ermeni olmak tenkit edilecek bir konu değildir... Önemli olan bunların davranış şeklidir” dedi.
“AMACI; DEVLETİNE BAĞLI ERMENİ VATANDAŞLARIMIZA KİN YÜKLEMESİ YAPMAK”
Selina Doğan’ın, Türklerin kendilerine Ermenice öğretilmesini engellediğine ilişkin açıklamalarının yer aldığı haberi de takipçileriyle paylaşan Başkan Gökçek, Ermenice öğrenmenin serbest olduğunun yer aldığı Agos Gazetesi’ne ait haber linkini paylaştı. İstanbul’daki Ermeni okullarına ait listeyi de takipçilerine aktaran Başkan Gökçek, açıklamalarını, “Peki CHP Milletvekili Selina niçin böyle konuşuyor... Bence Türkiye’de yaşayan ve devletine bağlı Ermeni vatandaşlarımıza kin yüklemesi yapıyor” mesajıyla sürdürdü.
Doğan’ın "Ermeni Soykırımı’nın 100’üncü yılında aday gösterilmemin simgesel bir anlamı var" açıklamasının yer aldığı linki de takipçileriyle paylaşan Başkan Gökçek, Selina Doğan’ın “soykırım” sözcüğünü kullandığının altını çizerek, CHP camiasından bu sözün tepki topladığına ilişkin haberleri aktardı.
Selina Doğan’ın yine başka bir haber sitesinde yer alan "Her ne kadar Sayın Cumhurbaşkanı hukuku göz ardı etmeyi buyurmuş olsa da, biz Allah’tan değil, hukuktan ve bu ülkenin elden gitmesinden korkuyoruz" sözlerini de aktaran Başkan Gökçek, Doğan’ın daha sonra sözlerinin yanlış anlaşıldığına ilişkin açıklamalar yaptığını belirterek, “Geç Selina geç... Bir de tehdit ediyor... Mahkemeye vereceğim... Vermezsen Üzülürüz... Ver ki ben de iftiradan seni vereyim... Mahkemede hesaplaşalım... Konuyu saçma sapan ırk ayırımına getirip, sıyıramazsın” çağrısında bulundu.
“PKK’LI KADIN BOMBACIYI SAVUNDU”
Selina Doğan’ın “1992 doğumlu bir kadını, vücudunu patlatarak ölüm saçmaya iten sebepleri konuşmadıkça terörle mücadele yalandır” ifadelerinin yer aldığı twitini de takipçilerine aktaran Başkan Gökçek, “Devletine bağlı ermeni benim başım üzerine... Ama ermeni soykırımını kabul edeceksin, Kızılay’da canını kaybedenleri değil bombayı patlatan kızı savunacaksın, Allah’tan korkmuyorum deyip meydan okuyacaksın, sonra bizden cevabını almayacaksın...” mesajını paylaştı.
Doğan’ın bombacı teröriste ilişkin twitini tepkiler üzerine sildiğini de anlatan Başkan Gökçek, “Var mısın Selina Doğan... Seninle TV’ye çıkalım… O terörist kızı ölüm saçmaya iten nedenleri tartışalım… Hadi korkma gel… Cevap bekliyorum” çağrısında bulundu.
“DOĞAN’IN KOCASI, ATATÜRK’E CELLAT DEDİ” İDDİASI
Twitlerine, Doğan’ın eşinin Atatürk’e “cellat” dediğine ilişkin blog adresinin linkini ve yine Atatürk’ü soykırım ile suçladığına ilişkin haberin yer aldığı sitenin linkini paylaşarak devam eden Başkan Gökçek, twittercilere, “Ey twit alemi bu ne iştir?... Atatürk’ün fotoğrafını indirdiler diye konuşan Aylin Nazlıaka’yı CHP’den atıyorlar, Atatürk’e cellat diyen adamın karısı Selina Doğan’ı ödül olarak CHP’ye milletvekili yapıyorlar... Bu nasıl iştir?” diye seslendi.
“­CHP ATATÜRK’ÜN MÜ, ATATÜRK DÜŞMANLARIN MI PARTİSİ?”
“Kafası yatan bir CHP’li cevap versin... Bu soruya çıtınız çıkmaz... Ama lütfen bana kızgınlığınız dolayısıyla harbiliğinizi bozmayın” mesajıyla eleştiri ve tespitlerini sürdüren Başkan Gökçek, açıklamalarını şu sorularla tamamladı:
“Şimdi konuya açıklık getirelim... CHP Atatürk’ün mü, Atatürk düşmanlarının mı partisi? Harbi cevap istiyorum...”
“Bir soru daha... Kılıçdaroğlu, Atatürk’ü dersim dolayısıyla açıktan suçlayanlardan mı, yoksa sesini çıkarmayıp zımmen suçlayanlardan mı, yoksa Atatürk hayranı olup, Atatürk’ü suçlayanlardan hesap soran mı?”
“Bir soru daha... şu an CHP Atatürk’ün mü, yoksa Atatürk düşmanlarının mı kontrolünde? Yeni CHP denilerek Atatürk’ün CHP’si bitirildi mi?
“Sevgili CHP’liler sorun bakalım KK’ya (Kemal Kılıçdaroğlu). Selina Doğan’ın Atatürk’e cellat diyen kocası hakkında CHP olarak suç duyurusunda bulunulacak mı?... Eğer KK duymazları oynamazsa şaşarım... işte liderinizin gerçek yüzü... size hayırlı olsun...”
“Bir soru daha… CHP olarak PKK cenazesine giden, PKK toplantısına giden, teröristi savunan CHP mv’leri olduğu sürece HDP’den farkınız ne?”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.