Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Gökçek: "Siyasette bu ılıman tabloyu devam ettirmek istiyoruz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sonrası siyasette meydana gelen ılımlı tabloyu, karşı taraf bozmadığı sürece devam ettirmek istediklerini...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 08:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 08:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sonrası siyasette meydana gelen ılımlı tabloyu, karşı taraf bozmadığı sürece devam ettirmek istediklerini söyledi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Darbe girişimi sonrası siyasetteki ılımlı havayla ilgili Başkan Gökçek, şunları söyledi:
"Biz bu tabloyu sürdürmek istiyoruz. Karşı taraf bozmadığı sürece. Sayın Cumhurbaşkanımızın da büyük jesti var biliyorsunuz, davalarından vazgeçti. Benim pek davam yok. Bana yapılan kişisel iftiralar var. Kalkar da derler ki ‘Özür dileriz. Biz iftira attık. Bu iftiramızdan dolayı kusursa bakmayın’ derlerse, başımın üstüne. Ama bunu beklerim yani. Bakın 15 gün oldu, ben Twitter’da CHP ile Kılıçdaroğlu ile ilgili şeyler yazmıyorum. Bu ılıman iklimin devam etmesini kim istemez? Siyaset yapacaksak, arenalarda yapalım ama birbirimize karşı saygılı olalım."
"Bir taraftan polis, bir taraftan biz mücadele ettik"
Darbe girişimi gecesi Ankara’da darbeye karşı harekatı bir taraftan polisin, bir taraftan da kendilerinin yürüttüğünü anlatan Başkan Gökçek, "Nasıl yürütüyorduk? Polis diyordu ki ’Şu tarafa kamyonlarınızı, dozerlerinizi gönderin.’ O tarafa gönderip, yolu tıkıyorduk. Tanklar küçük araçların üzerine basarak geçiyordu ama bizim araçlar büyük olduğu için geçemiyordu. Hiçbir işi şansa bırakmak istemedik kesinlikle. Çünkü bir darbe teşebbüsü vardı. Elimizde olan bütün güçleri kullandık. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin personeli dört bir tarafa dağıldı" diye konuştu.
"Avrupalı gazetecilere, inanın diye görüntüleri vereceğim"
Başkan Gökçek, olayın vahametini bittikten sonra görüntülerden gördüklerini ifade ederek, "Ben yarın Allah kısmet ederse 25-30 civarı yabancı gazeteciye ve televizyoncuya brifing tarzı bir basın toplantısı yapacağım. Öyle görüntüler buldum ki, kalkıp da kamuoyuyla paylaşmak mümkün değil. Parçalanmış insanların görüntüsü... Medyaya yansıtılmayan ama ben o basın mensuplarına vereceğim. Kullanmaları için vermiyorum. Türkiye’de bu FETÖ’nun uşakları neler yaptı bu millete, inanın diye vereceğim" şeklinde konuştu.
"Twitter’da ABD+AB yapmıştır diyenler, yüzde 61 çıktı"
CNN International’da FETÖ terör örgütünün başı Fethullah Gülen’le yapılan röportajla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, Başkan Gökçek, "CNN’in FETÖ’yü kalkıp da ekrana çıkarması demek, bu işin arkasında CIA’in olması demektir. Artık bunu çok rahatlıkla söyleme şansımız var" dedi.
ABD’nin bu işin arkasında olup olmadığını, FETÖ’yü teslim edip etmemekle ortaya koyacaklarını belirten Başkan Gökçek, "Ben dün bir tweet attım, FETÖ’nün arkasında hangi güç var ? 4 şık koydum; 1. ABD, 2. AB, 3. ABD +AB ve 4. FETÖ kendisi yapmıştır diye... FETÖ kendisi yapmıştır diyenler yüzde 8, AB yapmıştır diyenler yüzde 1, ABD yapmıştır diyenler yüzde 30, ABD + AB yapmıştır diyenler yüzde 61 çıktı" diye konuştu.
"Türkiye, yurt dışından gerekli desteği alamadı"
Başkan Gökçek,Türkiye’nin yurt dışından ve müttefiklerinden gereken desteği alamadığına da dikkat çekerek, "Almanya, Köln’de yapılan mitingde, Cumhurbaşkanımızın ekrandan konuşmasına müsaade etmiyor. Bu ne biçim demokrasi anlayışı ? Şimdi ABD Genelkurmay Başkanı, ‘Şiddetli şekilde kınıyoruz’ diye bir ifade kullanacak. Bu bir şey ifade etmez ki. Sen kınadığını ispat edeceksen, FETÖ’yü bize teslim edeceksin. Bunun başka yolu yok. ‘Ben senin dostunum ama FETÖ’yu vermiyorum’ böyle bir şey var mı?" dedi.
Bir soru üzerine, FETÖ’cülerin başbakan adayının MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener olduğunu ifade eden Gökçek, Akşener’in kullandığı sloganların da ’Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ olduğunu, darbe yapmak isteyen cuntacıların isminin de aynı olduğunu söyledi.
"Ankara’da tarihinin en büyük mitingini yapmak istiyoruz"
Başkan Gökçek, demokrasi nöbetlerinin sonuncusu olarak planlanan ve İstanbul Yenikapı’da yapılacak mitinge benzer bir mitingi de Ankara’da yapmak istediklerini belirterek, "Biz Cumhurbaşkanımıza, Ankara’da da böyle bir toplantı yapmamıza müsaade edin dedik. Cumhuriyet tarihinin Ankara’daki en büyük mitingini yapacağız. Ama bu arada biz de İstanbul’daki mitinge Ankara’dan gideceğiz" şeklinde konuştu.
"Şehit aileleri ve gaziler için elimizden geleni yapacağız"
Büyükşehir Belediyesi olarak 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların ailelerine ve gazilere ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Başkan Gökçek, şöyle devam etti:
"Yapacağımız Belediye Meclis toplantımızda Allah kısmet ederse, hem şehit yakınlarına, hem gazilere elimizden gelen yardımı yapacağız ve onların içinde işsiz gençleri, attığımız bu FETÖ’cülerin yerine alacağız. Onun haricinde devletin de bir takım planları, projeleri var. Eğer bize kalırsa, özellikle şehit ailelerine konut da vermek istiyoruz. Kadıncağız çocuğuyla yalnız kalmış, onlara da ev vermek, onları da mekan sahibi yapmak, geleceğini garanti altına almak, kendisini de işe almak, hem bir taraftan çocuklarına baksın büyütsün hem şehit ailesi olduğu için mükafatını dünyevi olarak alsın."
Melih Gökçek, EGO otobüsleri ile metro ve ANKARAY’ın, 7 Ağustos Pazar gecesine kadar ücretsiz olacağını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.