Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Demir’den  Arap Yatırımcılara Çağrı

10. Gayrimenkul ve Arap-Türk Zirvesi’nde konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Arap yatırımcıları İstanbul’a davet ederek, “Sizleri canı gönülden seve seve kucaklamaya hazırız” dedi.Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Harbiye’de...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
10. Gayrimenkul ve Arap-Türk Zirvesi’nde konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Arap yatırımcıları İstanbul’a davet ederek, “Sizleri canı gönülden seve seve kucaklamaya hazırız” dedi.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Harbiye’de bulunan Hilton Otel’de düzenlenen 10. Gayrimenkul ve Arap- Türk Zirvesi’ne katıldı. Zirvede konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Arap yatırımcıları tarihi yarımada olarak bilinen Fatih bölgesine yatırım yapmaya davet etti.
Programda konuşan başkan Demir, “İstanbul’un kalbinin İstanbul’un ruhunun belediye başkanıyım. 10 bin 400 tane tarihi eserimiz var. Metrekare başına en fazla tarihi eserlerin olduğu yerlerden biri olarak söylüyorum tarihi yarımadayı. Rakamlarla Fatih gece nüfusumuz 450 bin ama gündüz nüfusumuz 2 milyonun üzerinde bir şehir. Sadece Kapalı Çarşımız 25 bin çalışanı turizmin yoğun olduğu dönemde 300 bin ziyaretçinin olduğu yıllık 92 milyon ziyaretçinin olduğu dünyanın en fazla ziyaret edilen yeri kapalı çarşı. Toplam yatak kapasitemiz 54 bin toplam otel sayımız ise bin” dedi.
“İZLERİ CANI GÖNÜLDEN SEVE SEVE KUCAKLAMAYA HAZIRIZ”
Eminönü Bölgesi için yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Demir, “Eminönü’nde turizm geliştirme ve dönüşüm modeli oluşturduk. Geleneksel ticaret alanlarımız 3. bölge ticaret alanlarımız ve konut alanlarımıza şu kararı aldık; üst katlarının otel olması kararını aldık. Batı’da da Doğu’da da bu tür  alanların hem fonksiyonuyla mülk sahiplerine gelir getireceği hem de yatırımcısı münasebetiyle  hanın korunacağı çevresine katma değer sağlayacağı bir fonksiyonla geleceğe çok rahat taşınabileceğini görüyorum. Her konuda sizlere destek vermeye hazırız. Bunu öncelikle şehrimiz için yapıyoruz. Bu tarihi eserlerin yaşaması için ve gelip yatırım yaptığınızda da o gönül sınırlarımızın olduğu insanların gelip yatırım yapmasından daha büyük keyif alacağımız bir şey yoktur. Sizleri canı gönülden seve seve kucaklamaya hazırız. Hem kendi insanlarımız yaşasın. Hem yatırımcılar gelsin. Hem de gelen turistler kendi bölgemizi dolaşırken  kendi insanlarımızla birlikte yaşayabilecekleri kendi kültür ve medeniyetimizi soluyacakları mekanlar olsun istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.