Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Çetin, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisini ziyaret etti

Pusaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in öncülüğünde “Pursaklar’dan Balkanlara Gönül Köprüsü” kuran heyet, Türkiye’nin Kosova Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç’ı makamında ziyaret etti.Türkiye’nin birikimlerini...

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Çetin, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisini ziyaret etti
Pusaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in öncülüğünde “Pursaklar’dan Balkanlara Gönül Köprüsü” kuran heyet, Türkiye’nin Kosova Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç’ı makamında ziyaret etti.
Türkiye’nin birikimlerini Balkan ülkeleriyle paylaşıp gönül köprüsü kuran Pursaklar Belediyesi ve EkoAvrasya Derneği heyeti Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kılıç tarafından ağırlandı. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in öncülüğündeki meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve dernek temsilcilerinden oluşan heyeti kabul eden Büyükelçi Kıvılcım Kılıç, “Kosova’yı sıradan bir ülke olarak göremeyiz. Bu topraklar, ecdadın Avrupa’da ilk ayak bastığı ve bizlere miras bıraktığı topraklardır. Pursaklar Belediyesi ve EkoAvrasya’nın bu çalışmaları çok önemlidir” dedi.
Kosova’da olan soydaşlar ve akraba toplulukların gözünün kulağının Türkiye’de olduğunu vurgulayan Büyükelçi Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak Türkiye’nin varlığını Balkanlarda hissettirdiklerini söyledi. Heyetle yakından ilgilenen Kılıç, konuşmasının devamında şu açıklamalarda bulundu:
Türkiye Cumhuriyetinin büyükelçisi olarak yerimizde durmuyor, soydaşlarımızı, akraba topluluklarımızı ziyaret ediyor, Dragaş’tan Mamuşa’ya, Prizren’den İpek’e ülkemizin varlığını her yerde hissettiriyoruz. Türkiye STK’larının ve kurumlarının bu topraklarda yapacağı çalışmalar çok önemlidir. Pursaklar Belediyesi ve EkoAvrasya Derneğinin bu çalışmasını çok önemsiyor ve sizlere teşekkür ediyorum. Hep birlikte bu topraklardaki Türkiye sevgisini sonsuza kadar yaşatacak, Türkiye ve Kosova arasındaki ilişkileri daha da güçlendirerek ileriye taşıyacağız.”
“Diplomatlarımız ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyor”
Kosova ziyaretlerinin verimli geçtiğini ve Türk temsilcilerin gösterdiği misafirperverlikten dolayı memnuniyetlerini ifade eden Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Şahsıma ve heyetime gösterdiğiniz misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum. Sizler gibi değerli diplomatlarımız dünyanın her yerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin büyüklüğünü, varlığını hissettiriyor. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi. 15 Temmuz darbe süreci hakkında da Büyükelçi Kılıç’ı bilgilendiren Başkan Çetin, “Türk halkı büyük bir destan yazdı ve hainlere fırsat vermedi. Bu mücadele tüm dünyaya örnek olacaktır” diye konuştu.
15 Temmuz darbe sürecinde Türkiye’nin büyük bir demokrasi sınavı verdiğini belirten Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç şu değerlendirmelerde bulundu:
“Ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve tavizsiz liderliğinde büyük bir sınavdan geçti. Aziz milletimiz de bu süreçte büyük bir feraset göstererek tüm dünyaya demokrasiye nasıl sahip çıkılacağını gösterdi. Ülkemizi temsilen görev yapan bizlere de bunların bir terör örgütü olduğunu dünyanın her köşesinde anlatmak düşüyor. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.