Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Aykurt Nuhoğlu: “Kamusal alanların kamu yararına kullanılması gerekiyor”

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada, boşaltılan askeri alanlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Darbeden hemen sonra bütün bu kamusal alanların kamu yararına kullanılması...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2016 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2016 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada, boşaltılan askeri alanlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Darbeden hemen sonra bütün bu kamusal alanların kamu yararına kullanılması gerekiyor” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi yaz tatilinin sonrasında Eylül ayı ilk toplantısını Saraçhane’deki belediye binasında gerçekleştirdi. Eylül ayı toplantılarının birinci oturumunda gündem ve gündem dışı konular değerlendirildi.
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, kürsüde yaptığı konuşmada meclis üyelerine seslenerek, kamu alanlarıyla ilgili uyarılarda bulundu.
“Askeri alanların toplamı 55 bin hektar”
Meclis’te yaptığı konuşmada kamu arazilerine dikkat çeken Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Haydarpaşa’nın hemen yanında 1. Ordu Komutanlığı Selimiye Kışlası var. İstanbul’daki askeri alanların toplamı 55 bin hektar olduğunu biliyoruz. Yani İstanbul’daki 10’a yakın ilçeden daha büyük alan” dedi.
“Kamu arazilerinin hiçbir şekilde satılmaması gerekiyor”
Kamu arazilerinin vatandaşların hakkı olduğunu söyleyen Başkan Nuhoğlu, “Darbeden hemen sonra bütün bu kamusal alanların kamu yararına kullanılması gerekiyor. 250 tane şehit, binlerce insanın yaralandığı ve milyonlarca insanın sokağa çıktığı bu kamu arazileri bu insanların hakkıdır. Biz ilçe meclisi olarak bu konuda hiçbir yetkiye sahip değiliz. Bu gördüğünüz meclis TBMM’den sonra ikinci büyük meclistir. Bu meclisin bu konuda bir düşüncesi ve görüşü olmak zorundadır. Eğer siz İstanbul’daki kamu arazilerini satmayı düşünüyorsanız. Bence düşünmemelisiniz, kamu arazilerinin hiçbir şekilde satılmaması gerekiyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.