Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Atabay; “Her sorun siyasetle çözülmez”

Aydın’ın Didim ilçesinde, 1994 yılında şehir merkezindeki esnafın şu an 75. Yıl Sanayi Sitesi olarak bilinen yere taşınmasının ardından başlayan süreç 23 yıl sonra Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın takibi sonrasında çözüme kavuştu.2009...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Atabay; “Her sorun siyasetle çözülmez”

Aydın’ın Didim ilçesinde, 1994 yılında şehir merkezindeki esnafın şu an 75. Yıl Sanayi Sitesi olarak bilinen yere taşınmasının ardından başlayan süreç 23 yıl sonra Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın takibi sonrasında çözüme kavuştu.

2009 yılında Sanayi sitesindeki yerin sorunu hukuki boyuta taşınınca Aydın İl Mera Komisyonuna gerekli başvurular yapıldı. O dönem Kooperatif yönetimince yapılan takibin ardından Mera Komisyonu kararınca ot bedeli adı altında ödenmesi gereken para, esnaflarca toplanıp ilgili hesaba yatırıldı. Ödemenin yapılmasının ardından yer, Meradan çıkıp Hazineye geçti ve süreç içerisinde yerin planlaması için süre verilip, çalışmalar tekrar başlatıldı. 23 yıldır devam eden bu süreç hem yerel seçimlerde hem de Genel seçimlerde bir çok kişi tarafından seçim malzemesi olarak kullanılmıştı.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın 2014 yılında Belediye Başkanı seçilmesinin ardından 75. Yıl Sanayi sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Şahin ve yönetim kurulu yaşadıkları durumu anlattı ve destek istedi. Başkan Atabay planlamalar konusunda atılacak her türlü adıma gerek Aydın Büyükşehir Belediye meclisinde gerekse Didim Belediye meclisinde destek olacağını dile getirdi. Kooperatif yönetimi ile Didim Belediyesinin ortak çalışmaları sonucunda hazırlanan 1/5000’lik planlar Başkan Atabay’ın takibi sonucunda 2017 yılında Aydın Büyükşehir Belediyesince onaylandı. 2017’de onaylanan planların 1/100’lik planları ise 2018 yılı Ocak ayı meclisinde belediye meclisinde kabul edildi.

23 yıldır esnaflar için büyük bir sorun olan ve sorunun çözümü için kapı kapı siyasilerden destek isteyen esnaflar çözümü Başkan Atabay’ın döneminde buldu.

Siyasi olarak konuyu malzeme yapmayan ve sıkı bir takip sonucunda çözüme ulaştırılan konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay “ İlçemiz için kanayan yaramız olan 75.yıl sanayi sitesinin imar planı artık bitti. 1994 yılından bu yana süren sıkıntılı dönemi artık geçtik. Sulandırmak isteyenler oldu tabii ki ama müdahalemizi yaptık. Yerin satın alma işlemleri kaldı. Planlayıcıların hazırlayacağı evrakların yetersizliği sonucu Ocak ayı Büyükşehir Meclisine giremedik ama Şubat ayı meclisinde bu işi bitireceğiz. Bundan Böyle 75.yıl sanayi sitesi sakinleri kooperatif adına kendi yerlerini satın alacak. Sonrasında hisseleri nispetinde üyelere dağıtılacak. Kooperatifin sözleşmesinde hepsi var. Oradaki en büyük sıkıntı imar planıydı. İmar planı bu zamana kadar kapılamadığı için hiçbir şekilde yasallaşamıyordu. Niçin bu kadar sürede kaldı derseniz, seçim dönemi geçiş dönemi, erken seçim derken siyasi malzeme yapıldı. İlçeye hizmet ederken her iş siyasi malzeme yapılamaz. Bizler sorunların çözümü için bu makamlara seçildi. Bu tür işler zamanında yapılsaydı bu sorunlarla karşılaşılmazdı. Biz bugün buranın planını bitirmemiş olsaydık süreleri doluyordu. Bizim yaptığımız ortadaki yarayı tedavi edip ayağı kaldırmak oldu. Sanayi Esnaflarımıza hayırlı olsun” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.