Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Altepe’den güçlü iradeye tam destek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ve İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ı ziyaret ederek, 15 Temmuz gecesi ve devamında yaşananlar sırasındaki cesaretli tutumlarından dolayı tebrik...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ve İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ı ziyaret ederek, 15 Temmuz gecesi ve devamında yaşananlar sırasındaki cesaretli tutumlarından dolayı tebrik etti.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık’ı ziyaret etti. Tümgeneral Saldık’ı cesaretli ve vatansever tavrından dolayı Bursalılar adına tebrik eden Başkan Altepe, “15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti tarihi bir gün yaşadı ve büyük bir tehlike atlattı. Demokrasiye, devlete, devlet güçlerine ve yürüyen sisteme karşı illegal bir kalkışma yaşandı. Burada silahla devleti ele geçirme girişimi başlatıldı. Yapılan bu girişim de akamete uğradı. Bu işte dik ve dirayetli duran, gerçek anlamda idari kadroların sözüne uyan, bu şekilde kargaşa oluşmasına sebep olmayan, yönetime katkı koyan, burada illegal yapılanmaya meydan bırakmayan, bu konuda güçlü bir iradeyi ortaya koyarak boşluk bırakmayan ve başta Bursa’mız olmak üzere Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Bilecik, Yalova’da da düzeni sağlayan askeri teşkilatımızdır. Dünya önünde gerçekleşen bu olayda güzel bir imtihan veren başta Tümgeneral Seyfullah Saldık Paşa’mıza ve bu bölgenin bu oyuna alet olmamasını sağlayan devlet güçlerine, komuta kademesinin emrinden ayrılmayan değerli komutanlarımıza, bütün teşkilatımıza Bursa halkı adına şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu iradeyi ortaya koydukları için de kendilerini sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştu.
“Güçlü Türkiye için birlikte çalışacağız”
Başkan Altepe, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülke menfaatleri doğrultusunda her zaman birlikte çalışacaklarını, her türlü desteği vereceklerini ve güzel projelere imza atacaklarını ifade ederek, “Türkiye’nin güzel bir geleceğinin olması için, güçlü bir Türkiye için birlikte çalışacağımızı belirtiyor ve tekrar teşekkür ediyorum. Kendilerinin bu güçlü iradesi ve Türkiye’de ilk bu hareketi gerçekleştirerek nizamı ve asayişi sağlayan bölge oldukları için Bursa halkı adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
“Halkımızın emrindeyiz”
Başkan Altepe, Tümgeneral Seyfullah Saldık’a el yapımı kılıç hediye etti. Tümgeneral Saldık, “Bu anlamlı hediyeyi çok saygıdeğer Bursa halkımıza en kalbi şükranlarımızı sunarak onurla kabul ediyorum. Halkımızın emrindeyiz, halkımızın her zaman hizmetindeyiz” dedi.
Saldık da Başkan Altepe’ye daha önceki ziyaretlerinden fotoğrafların yer aldığı albümü hediye etti.
“Emniyet güçlerimiz destan yazdı”
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ı da ziyaret ederek, 15 Temmuz ve devamında güvenliğin sağlanması adına fedakarca çalışmalarından dolayı tebrik etti. Başkan Altepe, yaşananlar sırasında emniyet teşkilatının cesur ve fedakâr bir tutum sergilediğini belirterek, “Milletimizin de desteğiyle emniyet güçlerimiz burada destan yazdı. Demokratik bir ülke olan, cumhuriyet ile yönetilen ve milletin dediğinin olduğu Türkiye’de illegal yollarla devleti ele geçirme girişimi başarısız oldu. En büyük saldırı da emniyet teşkilatımızın üzerine gerçekleştirildi. Bu şartlarda cansiperane mücadeleyle asayişin sağlanması konusunda emniyet teşkilatımız büyük bir görev başardı. Bu fedakâr çalışmalarından dolayı, kanun devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünkü durumuna kısa zamanda gelmesi ve düzenin sağlanması bakımından emniyet teşkilatına müteşekkiriz” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, hiçbir sıkıntı yaşanmamasından dolayı Bursa’nın örnek olduğunu ve herkesin Bursa ile gurur duyduğunu ifade ederek, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’a da el yapımı Bursa kılıcı hediye etti. Açıklamasına şehitleri anarak başlayan İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ise, milli iradenin tesisinde meydanları dolduran Bursalılara teşekkür ederek, “Onlar emniyet teşkilatının yanında yer aldılar. Gencecik kardeşlerimizin, yaşlı amcalarımızın ve annelerimizin sokaklarda milli iradeye sahip çıktığını gördük. Biz de onlara çok müteşekkiriz. Şehrin emini olan Başkan Altepe’ye de teşekkür ediyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.