Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Ali Kılıç ve Lübnanlı belediye başkanları Reina’da hayatını kaybedenleri andı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Lübnanlı belediye başkanları yılbaşı gecesi Reina’da gerçekleştirilen hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşları andı. Lübnanlı vatandaşların da hayatını kaybettiği Reina’nın önüne çelenk bırakan başkanlar, basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2017 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2017 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Lübnanlı belediye başkanları yılbaşı gecesi Reina’da gerçekleştirilen hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşları andı. Lübnanlı vatandaşların da hayatını kaybettiği Reina’nın önüne çelenk bırakan başkanlar, basın açıklaması yaptı.

Yılbaşı gecesi terörist Abdulkadir Masharipov’un Reina’da gerçekleştiği hain terör saldırısında birçok vatandaş hayatını kaybetmişti. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve belediyenin davetlisi olarak İstanbul’a gelen Lübnanlı belediye başkanları gece kulübüne düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşları anmak için bir araya geldi. Başkan Kılıç’ın yanı sıra Lübnan Deirnbouh Belediye Başkanı Mohammed Saadieh, Mrah Sreij Belediye Başkanı Abdulfattah Allam, Bakhoun Belediye Başkanı Ziad Jamal, Bikaasefrine Belediye Başkanı Ali Sabra ve UCLG-MEWA Tanıtım ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Muhammed Mahli’nin yer aldığı heyet Reina’nın önüne çelenk bırakarak hayatını kaybeden vatandaşları andı. Lübnanlı vatandaşların da hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili basın açıklaması yapan heyet, terörü lanetlerken yaşanan terör olaylarına karşı ortak duruş mesajı verdi.

Başkan Kılıç, Lübnanlı meslektaşlarıyla saldırıda ölenleri andı

Lübnanlı belediye başkanlarıyla saldırıda hayatını kaybedenleri anan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Bugün burada Lübnan’dan gelen değerli belediye başkanlarımla, meslektaşlarımla birlikte Reina’yı ziyaret etmeye geldik. Bildiğiniz gibi saldırıda çok sayıda yabancı misafirimiz de yeni yılı kutlamak için bizimle buradaydı. Ama son yıllarda özellikle dünyanın her tarafında, coğrafyamızda terör saldırılarının her geçen gün daha da arttığı özellikle de son iki yıldır ülkemizi kasıp kavuran bu terör saldırılarına karşı her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının tavır alması gerektiğini yola çıkarak, özellikle de turizme vurulmak istenen bu darbeye karşı toplum olarak topyekun bir ayaklanma dayanışma içerisinde olmamız gerektiğine yola çıkarak değerli meslektaşlarımı Lübnan’dan buraya davet ederek teröre karşı bir dayanışma içerisinde olduğumuzu ve yaşamını yitirenlerin anısı önünde saygı ile eğilmek üzere burada olduğumuzu belirtmek istiyorum. Davetimizi kabul ederek Lübnan’dan buraya gelen meslektaşlarıma huzurlarınızda bir kere daha teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Başkan Kılıç, "Bugün önemli bir gün aynı zamanda Türk polisinin onuru olan Gaffar Okan’ın katledilişinin yıl dönümü. Yine biliyorsunuz Reina’ın önünde genç bir polisimizi şehit vermiştik. Bugün yine Uğur Mumcu’nun katledilişinin yıl dönümü. Bugün yine Türk siyasetinin gülen yüzü İsmail Cem’i kaybedişimizin yıl dönümü Bütün bu değerlerimizin ve şehitlerimizin anısı önünde saygı ile bir kez daha eğiliyorum” dedi.

“Türkiye ile terör eylemlerine karşı dayanışma içinde olacağız"

Deirnbouh Belediye Başkanı Mohammed Saadieh ise saldırıyı lanetleyerek, "Belediye başkanımız Ali Kılıç Bey’le bugün buluştuk ve bu terör eylemlerine karşı dayanışma içindeyiz. Bugün buraya kendi ülkemiz adına Türkiye ile dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtmek için geldik. Dünya üzerinde bütün yabancıların buluşma noktası olmasına rağmen, Türk ve Arap başta olmak üzere dünya üzerinden birçok insanın katledilmesine sahne olan, Türkiye ile bu terör eylemlerine karşı mücadele konusunda dayanışma içerisinde olacağımızı belirtmek istiyoruz. Başta Lübnanlı vatandaşlarımız olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.