Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Aktaş, ‘Bordo Bereliler Afrin’ filminin setini ziyaret etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, özel kuvvetlere bağlı bordo bereli askerlerin terör örgütlerine yaptığı operasyonları konu alan ve çekimleri Suriye Afrin'de başlayıp, Bursa’nın İnegöl ilçesinde devam eden ‘Bordo Bereliler Afrin’ filminin setini ziyaret etti. Yönetmen Erhan Baytimur ve oyuncularla sohbet edip, çekimlerin bir bölümünü izleyen Başkan Aktaş, ilk kez bu filmde kullanılan Milli Piyade Tüfeği MPT-76’yı da inceleme fırsatı buldu. Başkan Aktaş, 42 NATO testini de geçen dünyadaki tek tüfek olan MPT-76 ile atış yaparken, “Bu açıkçası bir devrim. Yıllarca bu konuda dışa bağımlı olan Türkiye’nin bugün söz sahibi olması ülkenin geldiği noktanın göstergesi” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Aktaş, ‘Bordo Bereliler Afrin’ filminin setini ziyaret etti.

Senaristliğini Coşkun Gündoğdu ile Ayça Baytimur'un, yapımcılığını Erdoğan Yaprak ile Ali Ertem'in, yönetmenliğini ise Erhan Baytimur'un yaptığı Bordo Bereliler Afrin filminin çekimleri Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, büyük bir bölümü İnegöl ilçesindeki Yenice Göleti’nin hemen yanındaki Doğa Sporları ve Turizm Merkezi alanına senaryo gereği oluşturan mülteci kampını ziyaret edip, film ekibiyle bir araya geldi. Cenk Ertan, Sedat Mert, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Cavit Çetin Güner, Emel Dede, Ozan Güler, Oğuz Yağcı, Kübra Dilara Çelen, Ergun Kuyucu, Gencer Güvercin, Mehmet Dindar ve Erol Yaman’ın rol aldığı filmin, çekimi devam eden bir sahnesini yönetmen Erhan Baytimur ile birlikte izleyen Başkan Aktaş, ekibin heyecanına da ortak oldu.

Filmi heyecanla bekliyorum

Bordo Bereliler Afrin filmi nedeniyle İnegöl’de heyecanlı günler yaşandığını ve bu heyecana ortak olmak için seti ziyaret ettiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Dostum; Doğa Sporları ve Turizm Merkezi, İnegöl’ün turizm yüzü. Burada önemli faaliyetler icra ediliyor. Sivil havacılık, yamaç paraşütü başta olmak üzere önemli aktiviteler yapılıyor. Dönemimiz içinde başlayan, arkadaşlarımızın da sürdürerek geliştirdiği bu proje turizm açısından önemli bir kazanım. Bordo Bereliler Afrin filminin bu mahalde çekiliyor olması da ayrıca sevindirici ve gurur verici. Zaten ekibi daha önceden tanıyorum, tanıtım galasında burada yapılan organizasyonda beraber olmuştuk. Onların heyecanına ortak olalım istedim. İnanıyorum ve ümit ediyorum ki bu film İnegöl ve Bursa’nın da tanıtımını sağlanacak. Filmi şimdiden heyecanla bekliyorum. Özellikle güncel stratejik konu olduğu için ilgiyle takip edileceğini düşünüyorum” dedi.

MPT-76 bir devrim

Bu arada Başkan Aktaş, ilk kez Bordo Bereliler Afrin filminde kullanılan Milli Piyade Tüfeği MPT-76’yı da inceleme fırsatı buldu. Silahın teknik özellikleri hakkında bilgi alan Başkan Aktaş, 42 NATO testini de geçen dünyadaki tek tüfek olan MPT-76’yı bir devrim olarak niteledi. MPT -76 ile atış yapıp, Türkiye'nin ilk milli keskin nişancı tüfeği Bora-12’yi inceleyen Başkan Aktaş, “Bu açıkçası bir devrim. Yıllarca bu işlerde dışa bağımlı yaşamış Türkiye’nin bu konuda söz sahibi olması ülkenin geldiği noktanın göstergesi. Bunlar stratejik adımlar. Sadece silahını üretiyor olarak algılamamak lazım aynı zamanda söz sahibi oluyorsunuz. Ülkemiz lokasyon itibariyle Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasların ortasında kritik bir noktada. Üç 3 tarafımız denizlerle çevrili. Geç kalınmış bir uygulama. Başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, tüm emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah yerli otomobil ve diğer konularda da bu işler daha da taçlanacak ve Türkiye hak ettiği yere en kısa zamanda ulaşacaktır” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.