Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Akgün: "Yerleşik Hale Getirilmeyen Mülteciler Şer Güçlerin Ağına Takılabilir”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Avrupa Konseyi’nde, mültecilere acilen eğitim ve iş imkanı sağlanmasının önemini anlattı. Akgün, “Acilen mültecilerin bulundukları ülkelerde eğitilmeleri, iş sürecine katılmaları gerekiyor....

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Avrupa Konseyi’nde, mültecilere acilen eğitim ve iş imkanı sağlanmasının önemini anlattı. Akgün, “Acilen mültecilerin bulundukları ülkelerde eğitilmeleri, iş sürecine katılmaları gerekiyor. Ülkemizin mülteciler perspektifi de bu yönde olmalı. Eğitilmeyen, iş sürecine katılmayan yani yerleşik, entegre hale getirilmeyen mülteciler karanlık odakların, şer güçlerin ağına takılabilir” dedi.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’yi temsilen katıldığı Strazburg’taki, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin ülkemiz, bölgemiz ve Avrupa için çok önemli kararlar aldığını belirtti.
Günümüzün en önemli sorunlarından biri olan mülteciler konusu hakkında genel kurul da bir de konuşma yapan Başkan Dr. Akgün, mülteciler için eğitimin ve işin önemini vurguladı.
"TÜRKİYE’NİN ÇIKARLARINI GÖZETTİK"
Kesintisiz olarak 16 yıldır Türk Milli Delegasyonu’nda bulunan Dr. Akgün, şunları söyledi: “Türk milli Delegasyonu olarak Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde ülkemizi en iyi bir biçimde temsil ettiğimize inanıyorum. Ülkemizin uluslararası arenada yalnızlaştırılması girişimlerine asla müsaade etmeyiz. Ülkemizin çıkar ve menfaatlerinin savunulması bizim başlıca görevimizdir. Kongre boyunca, lobicilik yaparak ülkemiz çıkarlarına yönelik çalışmalar yürüttük.”
ŞEFFAFLIK VE DEMOKRASİ VURGUSU
Başkan Dr. Hasan Akgün, 21 - 24 Mart tarihleri arasındaki bir hafta süren Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin gündemiyle ilgili de şu bilgileri verdi:
“Kongrede birçok konu görüşüldü ama ağırlık mülteciler ile şeffaflık ve yerel demokrasi üzerineydi. Yerel katılımcılık, farklı kültürlerin bir arada yaşaması, yönetime katılma konularında ciddi görüşmeler oldu. Örneğin temiz ve sürdürülebilir enerjinin geleceği konusunda çok önemli bir karar alındı. Rüzgar ve güneş enerjisi üretimi ile ilgili planlama aşamasında belediyelerin devre dışı bırakılmasının kabul edilemeyeceği karara bağlandı. Merkezi hükümetlerin bu konuda yatırım ve üretim yapmadan önce mutlaka ilgili belediyelerin de katılımını alması gerektiği ve bu hususun hükümetlere bildirilmesi onaylandı. Diğer konu ise, mülteciler ve sorunları idi. Bu konuda biz de söz aldık.”
“ACİL OLARAK ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER VAR
Başkan Dr. Hasan Akgün ‘Mülteci krizinin gizli yüzü’ üzerine yaptığı konuşmayı şöyle özetledi: “Ortadoğu, Türkiye ve Avrupa ülkelerinin mülteciler konusunda ortak hareket etmesi gerektiğini vurguladım. Çünkü mültecilik bu ülkelerin hepsinin ortak sorunudur. İlgili ülkeler, işbirliği içinde acil, kısa ve orta vadeli ortak programlar uygulayarak mültecilerin entegrasyonunu sağlamalı. Acilen mültecilerin bulundukları ülkelerde eğitilmeleri, iş sürecine katılmaları gerekiyor. Ülkemizin mülteciler perspektifi de bu yönde olmalı. Eğitilmeyen, iş sürecine katılmayan yani yerleşik, entegre hale getirilmeyen mülteciler karanlık odakların, şer güçlerin ağına takılabilir. Eğitimsiz insanın, tetikçi, canlı bomba, uyuşturucu satıcısı olarak karşımıza çıkmasını istemiyorsak eğitmeliyiz, karnını doyurması için desteklemeliyiz. Bizler üzerimize düşen görevi acilen yapmalıyız. “Hukukçu Prof. Dr. Faruk Erem, çok isabetli bir biçimde ‘Suçluyu kazıyın altından insan çıkar…’ demiştir. Bizim felsefemiz budur. Kimse zevkinden evini - yurdunu terk edip, çoluk çocuk yollara dökülmez. Mültecilik konusunda almamız gereken en önemli ve acil tedbir eğitim ve iş imkanıdır. Bunu sağlayamadığınız zaman kimseyi suçlayamazsınız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.