Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Akgün, İstanbulluları Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne davet etti

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu yıl 18’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne 64 ülkeden bin 300 sanat elçisinin katılacağını belirterek, “Gündemimiz malum her gün üzücü haberler, sıkıntılı haberler. Şimdi festival zamanı. Milletimizi biraz dinlendirelim, rahatlatalım. Kafaları biraz da kültür ve sanata çekelim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2017 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2017 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu yıl 18’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne 64 ülkeden bin 300 sanat elçisinin katılacağını belirterek, “Gündemimiz malum her gün üzücü haberler, sıkıntılı haberler. Şimdi festival zamanı. Milletimizi biraz dinlendirelim, rahatlatalım. Kafaları biraz da kültür ve sanata çekelim” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı ziyarette 18’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivaliyle ilgili açıklamalarda bulunarak, İstanbulluları festivale davet etti.

Geleneksel hale gelen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin ev sahipliğini yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,“Öncelikle iki yıldır çok yorulduk, gündemimiz malum her gün üzücü haberler, sıkıntılı haberler, ülkemizin demokrasisine başkaldırış gibi olaylar hepimizi derinden üzdü. Milletimizi biraz dinlendirelim, rahatlatalım. Kafaları biraz da kültür ve sanata çekelim, biraz da o yöne bakalım dedik ve bu sene de 18’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat festivalini icra etmeye başladık. 64 ülkeden bin 300 sanat elçimiz İstanbul’da buluşuyor, gelmeye başladılar. Heykellerimiz yontuluyor, el sanat atölyeleri kuruluyor. Dünyanın dört bir yanından gelen el sanatları ile ilgili geçmişe dönük yaşantıyı ortaya koyan o güzel görüntüler hazırlanıyor. Yine dünyanın geçmiş yaşantısını ortaya koyan Folklor Altın Köprü Halk Dansları Yarışmasıyla ilgili hazırlıklar tamamlandı, ekipler gelmeye başladı” diye konuştu.

Festivalde birçok sanatçı konser verecek

Festival kapsamında düzenlenecek olan fotoğraf yarışması ile ilgili de bilgi veren Akgün, “Bizim alt yapılarımızla ilgili eksiklerimiz giderildi ve dünyanın dört bir yanından fotoğraf yarışmasına katılan 850 fotoğraf yarışmacısının 10 bin fotoğrafıyla ilgili uluslararası jüri çalışmasını devam ettiriyor, bugün de sonuçlanıyor. Orada dereceye girenler festivalin ortasında halka yansıtılacak, duyurulacak ve sergileri açılacak. Önce Altın Köprü Halk Dansları Yarışması arkasından, sempozyumdaki heykellerin yontulması, arkasından Dünya Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları ve onun akabinde dördüncü ayakta dünyanın dört bir yanından gelen el sanatçılarının, el sanatlarını tekrar bizlere sunması. Unutulmuş ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının bize ve geçmiş yaşamlarımızda bize sunulmasından ibaret ama arasında da festivalin resmi bölümü bittikten sonrada halkımızın bir başka konularda dinlendirilmesi için önemli sanatçılarımız da ayrıca konserlerini verecekler” dedi.

Başkan Akgün, İstanbulluları festivale davet etti

Başkan Hasan Akgün, “Bu sene ki konserlerimiz 28 Temmuz Cuma günü İstiklal Caddesi kapalı olduğu için, Atatürk anıtına çelenk koyarak ve de katılan festival gruplarından temsili olarak bulunacak vatandaşlarımızla beraber basın toplantısıyla İstanbul halkımıza, ülkemize ve dünyaya oradan duyurusu yapılacak ve festivalin startı verilmiş olacak. Bu nedenle başta İstanbul halkımızı sonra da bütün kültür ve sanatseverleri, sevgili Büyükçekmece ailemi festivalin her şeyi ücretsiz olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ni 28 Temmuz’dan itibaren 5 Ağustos sabahına kadar izlemeye, sergileri gezmeye ve güzel sanatsal faaliyetleri izlemeye davet ediyorum” diye konuştu.

‘‘Şehirlerin temeli alt yapı, geleceğimizin temeli eğitimdir’’

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da etkili olan şiddetli yağış nedeniyle birçok ilçede meydana gelen su baskınlarını değerlendiren Akgün, “Çevremizdeki ilçelerin sorunlarını gidermek için ekiplerimizi oralara seferber ettik. 33 yıldan beri Büyükçekmece’yi planlayan ve yöneten bir belediye başkanı ve şehircilik doktoruyum. 35 sene önce söylemiş olduğum bir söz vardır, bana aittir. Şehirlerin temeli alt yapı, geleceğimizin temeli eğitimdir. Biz bunun semeresini Büyükçekmece’de her yağmurda aldık. Geçen yağmurda metrekareye 50- 60 kilogram aldık bu yağmuru ve bir tek şikayet almadım. Tamamen alt yapınızı ilime, bilime, zamana ve şehir planına göre yapacaksınız. Şehirleri geleceğe hazırlarken plan değişikliğine mümkün olduğu kadar gitmeyeceksiniz. Planınıza göre de şehrinizin alt yapısını hazırlayacaksınız” ifadelerini kullandı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü ziyaretinde İHA Genel Müdürü Hamit Arvas makamında ağırladı. İHA İstanbul Bölge Müdürü Oğuzhan Güven’in de katıldığı sohbette gündeme dair konular ve bu yıl 18’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali konuşuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.