Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başka Enesler ölmesin diye tüm mahalleli toplandı

Eskişehir’de geçtiğimiz hafta sulama kanalının üzerinde bulunan topu almak isterken suya düşerek hayatını kaybeden Mustafa Enes Doğan’ın ardından olayın yaşandığı yerde toplanan Yeşiltepe mahallesi sakinleri, başka canların yanmaması...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2016 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2016 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başka Enesler ölmesin diye tüm mahalleli toplandı
Eskişehir’de geçtiğimiz hafta sulama kanalının üzerinde bulunan topu almak isterken suya düşerek hayatını kaybeden Mustafa Enes Doğan’ın ardından olayın yaşandığı yerde toplanan Yeşiltepe mahallesi sakinleri, başka canların yanmaması için kanalın üstünün kapatılmasını istediler.
Geçtiğimiz hafta Yeşiltepe mahallesinden geçen su kanalı üzerinde top gören Mustafa Enes Doğan, iddialara göre bisikletini kenara koyarak kanala girdi. Çöp birikintisi üzerindeki topu almak isteyen 11 yaşındaki Enes, dengesini kaybederek suya düştü. Bisikletin bulunduğu noktada başlayan arama çalışmaları sonrası minik Enes’in cansız bedenine ulaşılmıştı. Yeşiltepe mahallesi sakinleri ise, Enes gibi daha bir çok insanın bu kanalda boğularak can verdiğini dile getirmek için bir araya geldiler. Enes’in artık son olmasını dileyen mahalle sakinleri, kanalın üzerinin bir an önce kapatılmasını istedi.
"Gerekenin yapılmasını istiyorum"
Mahalleli ile birlikte yapılan açıklamaya katılan minik Enes’in babası Hasan Doğan, başka Eneslerin ölmesini istemediklerini belirti. Acılı baba, "Mustafa Enes Doğan’ın babasıyım. Acımız çok büyük, herkese teşekkür ediyorum. Amacımız burada Mustafa Enes gibi başka Enesler ölmesin. Kapalı olması gereken kanalın bundan sonra inşallah kapalı olmasını temenni ediyorum, istiyorum. Devlet büyüklerimden bu kanalla ilgili gerekenin yapılmasını arz ediyorum" dedi.
"O oyunun adı, top toplama oyunuymuş"
Enes’in kaybolduğu ve kanalda cansız bedenine ulaşıldığı günü de anlatan çaresiz baba, güçlükle konuşarak, "O gün saat 16.00 sularına kadar babam oğlumu aramış ama bulamamış. Daha sonra beni aradılar. Beraber gidip sağda solda aradık ama fayda etmedi, bulamadık. En sonunda çocuğumun arkadaşlarının verdiği bilgi doğrultusunda kanala gittik. Orada çocuğumun bisikletini bulduk. Oraya yoğunlaşmak zorunda kaldık. O bisiklet orada olmasaydı, ben o çocuğun orada olacağını hiçbir şekilde tahmin etmezdim. Sonrasında araştırdım ve bana dediler ki; ‘O oyunun adı top toplama oyunu.’ Eskişehir’in bu kanala düşen ne kadar pisliği varsa sürüklenip son durak olarak benim çocuğumun düştüğü yerde toplandığını öğrendim. Bunların hepsini bu acı olayın ardından öğrendim. Bizim canımız yandı, başka canlar yanmasın. Amacım bunlardan sorumlu olan herkesten şikayetçi olmak. Bunlardan sorumlu olan herkesten şikayetçiyim, suç duyurusunda bulunmak istiyorum. Bazı ulusal kanallarda sorumsuz bir aile gösterilip bir haber yapılmış. Kimse aileyi tanımıyor, öncelikle aileyi tanıyacaksınız, sonra haber yapacaksınız. O haberlerin de derhal düzeltilmesini istiyorum. Benim çocuğum oraya top oynamaya gitmedi, bütün çocuklar orada top biriktiği için onları alamaya çalışıyorlarmış. Bunların hepsini sonradan öğrendim. Başka çocuklar orada bu şekilde, bir köpek leşinin yanında ölü halde bulunmasınlar. Gerekli yetkililerden bu konuyla ilgili yardım etmelerini, bu kanalın kapatılması için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.
"Ben dokuz senedir ağlıyor ve sızlıyorum"
Daha önceden de farklı zamanlarda evlatları kanalda boğularak ölen başka babalarda kanalın kapatılması için gerekenin yapılması gerektiğini söylediler. Bir acılı baba ise, "Eskiden beri bu kanal kapalı olarak görünüyor. Kapalı görünüyorsa neden açık? Bunun kapatılmasını, başka çocuklarımızın başının yanmamasını istiyoruz. Bizim başka bir dileğimiz yok. Allah hepimize sabır versin. Ben 9 senedir ağlıyor ve sızlıyorum, ama evladım geri gelmiyor" ifadelerine yer verdi.
"Tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz"
Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz de, artık kanalda yaşanan acılara dur demek istediklerini açıklayarak şu şekilde devam etti;
"Biz artık bu gidişata dur demek istiyoruz. İlgililerle 2 yıl içinde defalarca görüşmeye çalıştım ya da görüştüm. Bu konuda her birinin bir bir bilgisi ve haberi var. İlla Enes’ler ölmeli mi? Burası deniz değil. Zengin ailelerin çocukları denizde boğulur. Ben dışarıdan zengin mi bulayım da evlatları ölsün de bu kanal kapatılsın? Yeşiltepe mahallesi var. Şu saatten sonra bütün yetkililerden mahallem adına ben suç duyurusunda bulunuyorum. Bunun için ben Yeşiltepe halkı adına bütün sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Biz artık yeter diyoruz. Enes’ler ölmesin diyoruz.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.