Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başından vurulan "Dilek" denize bırakıldı

Çanakkale sahilinde başından ağır yaralı halde bulunan caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası, Sea Life İstanbul’da, veterinerler tarafından gerçekleştirilen ikinci ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Dilek isimli kaplumbağa yaklaşık...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başından vurulan "Dilek" denize bırakıldı

Çanakkale sahilinde başından ağır yaralı halde bulunan caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası, Sea Life İstanbul’da, veterinerler tarafından gerçekleştirilen ikinci ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Dilek isimli kaplumbağa yaklaşık 3 yıl aranın ardından denize bırakıldı.

Yaklaşık 3 yıl önce Çanakkale sahilinde başından ağır yaralı halde Dilek isimli bir kız çocuğu tarafından bulunan deniz kaplumbağası, Sea Life İstanbul’da başından geçirdiği 2 operasyon ve uzun süren bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu. Dilek isimli kaplumbağa bugün Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Geyikli beldesinde denize kavuşturuldu.

ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEKUM) Prof. Dr. Şükran Yalçın Özdilek, "Dilek isimli kaplumbağa, bundan tam yaklaşık 3 yıl önce bize bildirildi. Gerçekten çok kötü durumdaydı. Yaşama umudu yoktu. O zamanki adı Turkuaz olan şimdiki adı Sea Life olan kurum talep etti. 3 yıl içersinde iyileşti. Denize salınabilecek hale geldi. Epey bir ağırlık artışı olmuş. Kilo kazanmış. Kendi başına beslenip yem bulabiliyor. Artık denize salınmasında bir sakınca yok. Bizde bugün denize salmaya karar verdik" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.