Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başika’da Meydana Gelen Tank Olayı

Başika bölgesindeki GEDU Üs bölgesinin 4-5 kilometre ilerisindeki İleri Emniyet unsurlarının yer aldığı bölgeye IŞİD unsurlarınca CORVET tipi tanksavar silahı ile saldırıda bulunulduğu, saldırıda tank üzerinde bulunan reaktif zırhların...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başika bölgesindeki GEDU Üs bölgesinin 4-5 kilometre ilerisindeki İleri Emniyet unsurlarının yer aldığı bölgeye IŞİD unsurlarınca CORVET tipi tanksavar silahı ile saldırıda bulunulduğu, saldırıda tank üzerinde bulunan reaktif zırhların mermiyi püskürttüğü ve tank ve içindekilerin zarar görmediği bildirildi.
Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 18 Nisan 2016 tarihinde saat 16.15 sularında Başika bölgesindeki GEDU Üs bölgesinin 4-5 kilometre ilerisindeki İleri Emniyet unsurlarının yer aldığı bölgeye IŞİD unsurlarınca CORVET tipi Tanksavar silahı ile saldırıda bulunulduğu, saldırıda tank üzerinde bulunan reaktif zırhların (tankın ana gövdesini ve merminin içeri nüfuzunu önleyen özel bir zırh sistemi) mermiyi püskürttüğü ve tank ve içindekilerin zarar görmediği belirtildi. Sadece reaktif zırhların patlama etkisiyle havaya fırladığı bildirilerek, periskopta hasar meydana geldiği ve görüntüde havaya fırlayan parçaların reaktif zırh parçaları olduğu ifade edildi. Müteakiben aynı tank mevzi değiştirerek füzenin geldiği teras bölgesindeki teröristlerin bulunduğu binayı görerek atılan 8 mermi ile havaya uçurduğu ve 10 IŞİD teröristinin burada etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Bina ve civarındaki teröristlerden kurtulanların orada bulunan araçlar (7 araç ve 4 motosiklet)) ile kaçmaya çalıştığı belirtilerek, yapılan atışlarla 5 araç ve 3 motosikletin hareket halindeyken imha edildiği ve buradakilerle birlikte toplam 32 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Müteakiben bölgede tespit edilen IŞİD hedeflerinin vurulmaya devam ettiği bildirilerek, tank görüntüsünde sivil gözüyle bakıldığında büyük bir tahribat olabileceği izlenimi oluşmasının normal olduğu, ancak tankın reaktif zırhlarının hem tankın ana gövdesini hem de içindekileri koruduğu ve tek askerin burnunun dahi kanamadığı kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.