Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞBAKANLIK TRIMBOX GÜVENCESİ ALTINDA

TSE tarafından verilmeye başlanan ’BDS-Beyan Doğrulama Sertifikası’nı alan ilk buluş olan Trimbox yüksek voltaj koruma cihazı, bundan sonra Başbakanlık’ta da kullanılacak.Yurttaş Holding tarafından ’Trimbox’ markasıyla üretilen voltaj...

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2015 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2015 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TSE tarafından verilmeye başlanan ’BDS-Beyan Doğrulama Sertifikası’nı alan ilk buluş olan Trimbox yüksek voltaj koruma cihazı, bundan sonra Başbakanlık’ta da kullanılacak.
Yurttaş Holding tarafından ’Trimbox’ markasıyla üretilen voltaj dengeleyici cihaz, elektronik kart ve elektrikli cihazları yanmaktan koruyor. Trimbox’ın kullanımı artarsa Türkiye’de bir yılda meydana gelen yaklaşık 2 milyar dolarlık elektronik kart yanma maliyetinin ortadan kalkacağını ifade eden Yurttaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evren Yurttaş, hedeflerinin önümüzdeki 5 yıl içinde 5 milyar dolarlık ihracatı Türkiye’ye kazandırmak olduğunu söyledi.
İstanbul’daki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne de Trimbox cihazı taktıklarını belirten Yurttaş, “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) geleneksel olarak düzenlediği ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı ’Ekonomiye Değer Katanlar Ödülleri’nde ’Bursa’nın keşfi’ ödülüne layık görüldük. Ödülünü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın elinden aldık. Daha sonra dünyada ilk ve tek olan patentli buluş hakkında Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na da bilgi verdik. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu ile törenin ardından Trimbox’ın yerli sermaye olup olmadığını ve patentinin alınıp alınmadığı konusunda sohbet ettik. Şu anda Avrupa’nın 28 ülkesinde yani dünyanın yüzde 60’ında markamızın tescillendiği kendilerine ilettik. Bu törenin ardından Başbakanlık teknik yetkilileri Trimbox İstanbul Bölge Müdürlüğümüz ile irtibata geçmiş ve Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi’ne Trimbox takılması talebi yapılmış. 2 hafta önce de cihazlarımızın montajını gerçekleştirdik. İnşallah Trimbox’ı Aksaray’a da takacağız" diye konuştu.
ASELSAN DA TRIMBOX’I SEÇTİ
Aselsan’ın da Güneydoğu ve Doğu’daki şirketleri için kendilerinden talepte bulunduğunu ifade eden Yurttaş, “Yıldırım düşen bölgelerde ve askeri tesislerde kullanılan tesisatları korumak için bize bir talep geldi. İlk 61 adet ön sipariş ile gönderdik. Daha sonra 245 adet daha gönderdik. Önümüzdeki süreçte bunların artacağını düşünüyoruz. Ayrıca Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Hakkari’deki MOBESE kameraları için de 15 tane ürün istendi. Daha sonra onlara da 110 adet ürün gönderdik. Dünyada marka olmuş dev firmalara bakıldığında, hepsinin devletlerinin desteği ile bunu başardığını görebiliriz. Devletimizin manevi desteği ile hedefimiz bütün dünyada kullanılan bir Türk markası olmak” açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.