Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’ndan Açıklama:

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in Hasan Kalyoncu Üniversitesi mezuniyet töreni programında yaptığı konuşmasının bir gazete tarafından çarpıtıldığını, gazete hakkında hayal ürünü habere...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in Hasan Kalyoncu Üniversitesi mezuniyet töreni programında yaptığı konuşmasının bir gazete tarafından çarpıtıldığını, gazete hakkında hayal ürünü habere ilişkin her türlü hukuki hakkı kullanacaklarını bildirdi.
Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’ndan yapılan açıklamada, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in açıklamalarının bir gazetede bağlamından çıkarılarak yorumlandığı belirtilerek, "Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek, cumartesi günü Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyet törenine katılmış ve burada öğrencilere mezuniyet sonrasında atılacakları iş hayatlarına yönelik önemli tavsiyelerde bulunmuştur. Ancak gazete konuşmayı daha önce de ustalıkla yaptığı gibi bağlamından çıkartarak, cımbızlama yolu ile zorlama ve tamamen hayal ürünü bir yorumla kamuoyunu yanıltma çabasına girmiştir. Konuşmanın bütünü dikkate alındığında konuşmanın tek hedefi yeni iş hayatına atılacak mezun olan öğrenciler olup, Başbakan Yardımcımız Sn. Mehmet Şimşek yeni mezun olan tüm öğrencilere iş konusunda kendi hayatında da örneklerle tavsiyeler vermiştir" denildi.
Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:
"Ana mesajın öğrencilerin iş hayatları süresince hata yapmaktan korkmamalarını, başarısızlıklar karşısında pes etmemeleri gerektiğini vurgulayan konuşmasında Başbakan Yardımcımız Şimşek, her durumda öğrencilere bahane üretmeyerek, başkalarını suçlamayarak, başarısızlıklar karşısında komplo teorilerine sığınmadan hatalarını kabul etmelerini, bunu kendilerini güçlendireceğini ifade etmiştir. Başbakan Yardımcımızın yaptığı konuşmanın tamamını gözardı ederek, cımbızlama yöntemi ile konuyu asıl hedef kitleden çıkartarak, hiçbir ilgisi olmadığı halde çarpıtarak ve başka anlam yükleyerek hedefi, alakasız ve ahlaksız bir şekilde Sn. Cumhurbaşkanımızmış gibi gösterme çabalarını da şiddetle kınıyoruz. Bu çerçevede bu tarz haberciliği alışkanlık haline getiren belli cümlelerle odaklanma gayreti ile ve yine kendi masa başı yorumlarıyla çarpıtma örneğine bir yenisini daha ekleyen gazeteyi doğru ve etik haberciliğe davet ediyoruz. Bu gazete hakkında hayal ürünü bu habere ilişkin her türlü hukuki hakkımızı kullanacağız."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.