Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım’dan TEOG Birincisi Marya’ya Burs Sözü

Başbakan Binali Yıldırım, Ağrı’da TEOG birincisi Marya Polat’a, İbrahim Çeçen tarafından bundan sonraki eğitim hayatı için burs verildiği müjdesini verdi.Ağrı Valiliğince düzenlenen toplu açılış töreni ve iftar öncesi TEOG birincisi...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 23:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 23:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yıldırım’dan TEOG Birincisi Marya’ya Burs Sözü
Başbakan Binali Yıldırım, Ağrı’da TEOG birincisi Marya Polat’a, İbrahim Çeçen tarafından bundan sonraki eğitim hayatı için burs verildiği müjdesini verdi.
Ağrı Valiliğince düzenlenen toplu açılış töreni ve iftar öncesi TEOG birincisi Marya Polat ile görüşen Başbakan Binali Yıldırım, açılış töreninde yaptığı konuşmada Marya Polat’a, bundan sonraki eğitim hayatında tüm masraflarının İbrahim Çeçen tarafından karşılanacağının müjdesini verdi.
Babasının inşaat işçisi olduğunu ifade eden Marya Polat, “Babam inşaat işçisi, annem ev hanımı. 8 yıldır Melik Özmen Ortaokulunda okuyorum. 6 kardeşiz, 4 kardeş okula gidiyoruz. Diğer kardeşlerim küçük oldukları için okumuyor” dedi.
Başarısının sırrının bilinçli çalışmak olduğunu ifade eden TEOG Birincisi Marya Polat, “Başarımın sırrı çok çalışmaktır. Çok çalışınca zaten buralara geliyoruz. Okula gidip geliyordum. Defterimi kitabımı açıp ders çalışıyordum. Yeri gelince film izliyordum. At gözlüğüyle bakmıyordum. Sürekli ders yoktu benim hayatımda, filmimi de izliyordum, oyunda oynuyordum” dedi.
Hedefinin beyin cerrahi olmak olduğunu ifade eden Polat, “Çapa Fen Lisesi’ne gitmek istiyorum. Oradan Çapa Tıp Fakültesi’ne daha sonra doktor olmak istiyordum. Bunları yükselterek de beyin cerrahi olmak istiyorum” dedi.
Marya’nın eğitim gördüğü Mehmet Melik Özmen Ortaokulu müdürü Nurullah Özden, “3 yıl Marya’nın matematik dersine girdim. 3 yıl önce Marya’yı Safranbolu’da bir olimpiyat yarışmasına götürdük. O günden belliydi böyle bir cevheri olduğu inandı çalıştı. Bizde elimizden gelen gayreti sarf ettik ve çok şükür bugünlere geldik” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.