Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Yeni Akit Gazetesini Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Yeni Akit gazetesine yapılan fiziki saldırı aslında tek tek evinde olan vatandaşlarımıza, bütün iş yerlerine, bütün medya kuruluşlarına ve bütün siyasi parti kuruluşlarına yapılmış olan bir...

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2016 20:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2016 20:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Yeni Akit gazetesine yapılan fiziki saldırı aslında tek tek evinde olan vatandaşlarımıza, bütün iş yerlerine, bütün medya kuruluşlarına ve bütün siyasi parti kuruluşlarına yapılmış olan bir saldırıdır” dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Yeni Akit gazetesinin Halkalı’da bulunan merkez binasını ziyaret etti. Ziyarette Yeni Akit yöneticileri ile görüşen Kurtulmuş geçmiş olsun dileklerini iletti.
Ziyaret sonrası basın açıklaması yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Öncelikle Akit gazetesinin sahiplerine, yöneticilerine, tüm çalışanlarına ve Akit ailesine geçmiş olsun diliyorum. Bu terör saldırılarının arkasındaki kimlikler ortaya çıkarılacaktır. Bunun mahiyeti ne ise kamuoyu ile paylaşılacaktır. Vahim olan durum bunun bir basın organına yapılması işi daha da ağırlaştırıyor. Ancak Türkiye’nin son zamanlarda teröre karşı vermiş olduğu mücadelenin ne kadar önemli ve ne kadar hassas olduğu bir kez daha görülüyor. Çok taraflı, eş zamanlı olarak sürdürülen yoğun bir terör saldırısı var. Fiziki olarak Akit gazetesine yapılmış olabilir bu saldırı. Ama şundan bütün milletimiz emin olsun ki bu saldırı tek tek evinde oturan bütün vatandaşlarımıza, bütün iş yerlerine, bütün medya kuruluşlarına ve bütün siyasi parti kuruluşlarınadır. Dolayısıyla Türkiye’yi doğrudan hedef almış bir saldırıdır. Türkiye’nin dirliğini, birliğini, bağımsızlığını ve egemenliğini hedef almış bir saldırıdır. Bakıldığı zaman basit bir kurşunlama gibi gözükse de işin mahiyeti son derece ağırdır. Türkiye’nin top yekun karşı çıkması gereken bir husustur" dedi.
Basın kuruluşlarının saldırı sonrası bu duyarlı tavrının önemli olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Saldırı sonrası duyarlı olan bütün meslek kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Bu tavrın ortaya konulması teröre karşı yekvücut durduğumuzu göstermesi bakımından önemli. Farklı kanaatlerde olan siyasi partilerin terör olaylarına karşı tek yumruk, tek ses olarak ortaya çıkmaya davet ediyorum. Biz beraber olursak terörün her türlüsüne tek vücut olarak durabilirsek bu saldırılar Türkiye’ye hiç bir zarar vermez. Bu saldırılar planlı bir şekilde sürdürülüyor. Türkiye’nin varlığına, birliğine ve egemenliğine karşı sürdürülüyor. Dün akşam silahı sıkan adam değil karşımızdaki. Bunu böyle görmemek, bu kadar basite indirmemek lazım. Onlar kukla olarak kullanılıyor. Onların arkasındaki iradeler, onlarında arkasındaki siyasi akıllar, onların arkasında bunlara destek verenler, bunlara lojistik destek sağlayanlar, ellerine silah verenler. Bütün bunların hepsini düşündüğünüzde Türkiye son derece kapsamlı, son derece karmaşık terör şebekesinin karşısına dikildiği noktadayız. Teröre karşı tek yürek olacağız. Teröristleri ’Şucular, bucular’ diye ayırmayacağız. Bunu sadece Türkiye’nin içerisinde söylemiyorum. Aynı zamanda bütün Dünya’ya da söylüyorum. Biz tek vücut olarak durduğumuz sürece bu saldırılar Türkiye’ye hiç bir zarar vermez" şeklinde konuştu.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş basın açıklamasının ardından binadan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.