Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Kaynak’ın Kurban Bayram Mesajı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Bayramlar dilde kalmamalı, gönüllerden gönüllere ulaşmalı. Huzuru, sevinci büyütmeli bayramlar. Bu duygularla milletimizin ve misafirimiz olan Suriyeli kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm İslam aleminin...

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2016 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2016 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Bayramlar dilde kalmamalı, gönüllerden gönüllere ulaşmalı. Huzuru, sevinci büyütmeli bayramlar. Bu duygularla milletimizin ve misafirimiz olan Suriyeli kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum" dedi.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Gök kubbe altında muhabbetle bir arada olmanın huzurunu hissettiğimiz bir bayram sabahına daha erişmenin hazzını yaşıyoruz. Yahya Kemal Beyatlı Süleymaniye’de Bayram Sabahı şiirinde ne güzel ifade eder; ’Ulu mâbedde karıştım vatanın birliğine. Çok şükür Allah’a, gördüm, bu saatlerde yine. Yaşayanlarla beraber bulunan ervâhı. Doludur gönlüm ışıklarla bu bayram sabahı.’ Bizleri şairin tasvir ettiği türden ulvi duygularla buluşturan Kurban Bayramı’nın mana derinliği çok mühimdir. Hz. İbrahim’den bu yana süregelen kurban, özünde inanan insanın gerektiğinde her fedakarlığa katlanışını simgeler” ifadelerini kullandı.
“İçinde bulunduğumuz günler, çok büyük fedakarlıkların aziz milletimizde vücud bulduğu bir kutlu zaman dilimidir” diyen Kaynak, mesajının devamında şunları kaydetti:
“Çanakkale’de yedi düvele karşı dik duran ve yıkılmayan ecdadımızın asil torunları, 15 Temmuz’da aynen atalarının bir asır önce yaptığı gibi canını ortaya koymuş, tarihin şanlı sayfalarına yeni kahramanlıklar eklemiştir. Bu vesileyle 15 Temmuz’un aziz kahramanları şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Gazilerimizi minnetle selamlıyorum. Bizler, bu coğrafyada her türlü işgale karşı canını siper etmiş şehitlerimizin aziz hatırasına halel getirmeyecek güzellikte bir yaşamı tesis etmek gayretindeyiz. Bugün aldığımız her nefesin, onların vermiş olduğu son nefesleri sayesinde olduğunu asla unutmayacağız. Şehitlerimizin geride kalanlarının, birbirinden kıymetli evlatlarının yüzlerini her daim gülümsetmek bizim boynumuzun borcudur. Bayramlar dilde kalmamalı, gönüllerden gönüllere ulaşmalı. Huzuru, sevinci büyütmeli bayramlar. Bu duygularla milletimizin ve misafirimiz olan Suriyeli kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Hac farizasını eda eden Müslüman kardeşlerimizin ibadetlerinin kabul olması dileğiyle Kurban Bayramı’nın tüm sıkıntıların giderilmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Kurbanlarınız Allah katında makbul, bayramınız mübarek olsun.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.