Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Canikli ve Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Giresun’da

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bugün Giresun Üniversitesi’nin Akademik Yıl Açılışı için düzenlenen törene katıldı.Üniversitenin Güce Yerleşkesi Şehit Ömer Halis Demir Konferans Salonu’nda...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2016 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2016 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bugün Giresun Üniversitesi’nin Akademik Yıl Açılışı için düzenlenen törene katıldı.
Üniversitenin Güce Yerleşkesi Şehit Ömer Halis Demir Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Giresun Valisi Hasan Karahan, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ile Sabri Öztürk, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Çoşkun, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, üniversitelerin toplumun rehberi, meşalesi ve yol göstericisi olduğunu belirterek eğitimde gerçekten çok iyi bir noktada olduklarını söyledi. Yılmaz "2006’da kurulmuş bir üniversite, şimdi 30 bin öğrencisi var, binin üzerinde akademik personeli var. Adeta 10 yılda 10 kattan fazla büyüdü. Şundan çok eminiz ve inanarak söylüyoruz, Türkiye’nin bu günü dünden çok daha iyi. Hiç şüpheniz olmasın ki yarını da bugünden daha iyi olacaktır... İyi bir kültürel birikiminiz olacak, bu birikiminizin külleri geçmiş dönemde olduğu gibi savuracaksınız ve yeniden bu milletin cevherini ortaya çıkaracaksınız. Gerçekten iyi bir noktadayız. Yeter ki Allah birliğimiz, dirliğimizi daim etsin. Birliğimiz, dirliğimiz bozmak isteyenlere fırsat vermesin” dedi.
Türkiye’de bugün 182 üniversite olduğunu hatırlatan Yılmaz "Eskiden her ilde bir üniversite bile yoktu. Şimdi her ilde bir üniversite var, hatta bazı illerimizde birden fazla üniversite var. Bu üniversitelerimizde eğitim alan öğrenci sayısı 6 milyon 700 bin. Bazı ülkelerin nüfusundan kat kat fazla bu. Lisans eğitimi alan öğrenci sayısı 3 milyon 900 bin. Dolayısıyla biz sadece yeni üniversite kurmayı değil, üniversitelerimizi uluslararası rekabet edebilme gücünü oluşturan insanımızı, o rekabet gücünü oluşturan üniversitelerin marifetiyle, insanlarımızı yetiştirmek istiyoruz. Öğrenci sayımız 18 milyon. Sadece 18 milyon bu üniversite hariç. 6 milyon 700 bin de üniversiteye öğrencisi koysanız bu sayı 25 milyon. O halde tüm Türkiye demek. Gelecek nesil sizlerin esiri olacaktır. İnşallah bu gelecek nesil Türkiye’nin 2023 hedeflerini hep beraber yakalayacağız” diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Canikli’ye fahri doktora ünvanı
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli yeni akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulunarak kurulduğunda 3 bin 500 öğrencisi olan Giresun Üniversitesi’nde bugün bugün 30 binin üzerinde öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü söyledi. “Türkiye ciddi anlamda zenginleşti. Refah seviyesi reel olarak 3 kattan daha fazla arttı" diyen Canikli "Sağlık, ulaşım, eğitim ve her alanda bu artış yaşandı. Ülke olarak, millet olarak ve toplum olarak da zenginleşiyorsunuz. Zenginleşmenin devletler açısından yan etkilerinden bir tanesi de özgürleşmedir. Devletler zenginleştikçe özgürleşiyor, özgür ve bağımsız politikalar üretmeye başlıyor. Fakirseniz böyle bir şansınız ve seçeneğiniz yok. Fakirseniz yönetilmek durumunda kalıyorsunuz, yönetiliyorsunuz. Edilgen oluyorsunuz. 2003 ve 2004’e bakıldığında bu yapıyı kabullenmenin izlerini görmekteyiz. Zenginleşmek sadece devlet için değil kişiler içinde geçerlidir. 2008’den itibaren bu değişimin sonucu olarak kaynakların ülkenin zenginleşmesi noktasına yönlendirilmesinden sonra Türkiye zenginleşmeye ve aynı zamanda özgürleşmeye başladı. Özgürleşmeye başlanmanın en somut yansıması da, uygulamaya koyulma biçimi ve fark edilme yöntemi de 2008 Mayıs ayında İMF ile olan ilişkilerimizin bitirilmesidir. Bu ülkede sosyalist arkadaşlar 40 yıl boyunca ‘İMF’ye defol’ diye bağırdılar, bu ilişkinin kaldırılmasını yazdılar, çizdiler ve haykırdılar. Biz bütün bir üniversite boyunca bunu duyduk. Ama hiç biri yapamadı 2008’in Mayıs ayında, sosyalist, komünist ve solcuların hayallerini Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümet gerçekleştirdi. Ülkenin sömürmeye aracı gördükleri o uluslararası finans kuruluşları ile ilişkiler bitirildi. Hiçbir finansal ve teknik destek almadan bu ülkenin öz evlatları tarafından bu ülke yönetiliyor. ‘Sizin 40-50 yıldan beri halledemediğinizi geldi Recep Tayip Erdoğan’ın kadrosu kalıcı bir şekilde temizledi. Bir teşekkürü hak etmedi mi?’ demiştim bir bütçe görüşmesinde. Ben inanıyorum içlerinden hepsi bir bravo coşkusunu en azından hislerinden geçirmişlerdir. Bu ülkenin bir evladıysak böyle bir tablonun ortaya çıkartılmasına katkı sağlayan bir devlet büyüğüne bu şekilde muamele edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Daha sonra Giresun Üniversitesi Senatosu tarafından Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye fahri doktora unvanı verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.