Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan yardımcıları selzedeleri ziyaret ettiler

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu’daki sel felaketinde 2 can kaybı, 2 yaralı, 2 de kayıp vatandaşın olduğunu söyledi.Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Nurettin Canikli sel felaketine maruz kalan Ordu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan yardımcıları selzedeleri ziyaret ettiler
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu’daki sel felaketinde 2 can kaybı, 2 yaralı, 2 de kayıp vatandaşın olduğunu söyledi.
Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Nurettin Canikli sel felaketine maruz kalan Ordu’nun Fatsa ilçesinde incelemelerde bulundu. Kurtulmuş ve Canikli Fatsa Özel Sanayi Sitesi’nde selden zarar gören esnafları tek tek ziyaret ederek ’geçmiş olsun’ dileklerini ilettiler.
Numan Kurtulmuş ve Nurettin Canikli’ye Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu ve Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan da eşlik ettiler.
“Son 10 yıl boyunca en kuvvetli en etkili sağanak yağış ile karşılaştık”
Yapılan incelemeler sonrası bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Sel, Fatsa ve Perşembe ilçemiz başta olmak üzere birçok bölgeye çok ciddi zararlar verdi. Şunu çok rahat söyleyebiliriz: Son 10 yıl boyunca en kuvvetli en etkili sağanak yağış ile karşılaştık. Metrekareye 300 kilogram düşen bir yağmur var bu maalesef bazı yerlerde büyük hasarlar verdi. 10’un üzerinde köprü yıkıldı, bazı yollarımız çok ciddi şekilde tahrip oldu. Bu sel felaketinde 2 vatandaşımız vefat etti, 2 vatandaşımız yaralandı, 2 vatandaşımız da kayıp durumda. İlk andan itibaren devletimizin bütün birimleri seferber edildi. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, ilçe belediye başkanlıklarımız, AFAD, Karayolları, Devlet Su İşleri, jandarma komutanlığımız bütün imkanlarıyla sahada çalışmalarını sürdürüyorlar ve bunun sonucu olarak da özellikle mahsur kalan vatandaşlarımız kurtarıldı. Maalesef toprağın çok kaygan olması heyelana müsait olması bazı yerlerdeki çalışmaları da güçleştiriyor. Şimdi bundan sonra zarar ziyan gören vatandaşlarımızın zararlarının karşılanması için devlet olarak üzerimize düşen zorunluluğu yerine getireceğiz. Fatsa Özel Sanayi Sitesi’nde ve Organize Sanayi Bölgesi’nde çok ciddi zararların olduğunu biliyoruz. Çok şükür bir tatil günü olması özellikle bu bölgede çok sayıda sivil vatandaşımızın ölmesinin önüne geçilmiş oldu. Ben ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yaralı vatandaşlarımız inşallah çok yakın zamanda aramıza katılırlar, kayıp vatandaşlarımızın da sağ salim bulunmasını diliyorum. Allah bir daha böyle büyük bir felaketle ilimizi, bölgemizi ve ülkemizi karşı karşıya bırakmasın” dedi.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise yaptığı açıklamada, “Yağışın çok olmasıyla maalesef sel meydana geldi. Ordu ilimize çok geçmiş olsun. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Afet yaşandı ve ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor bölgede. Zarar gören yerlere anında müdahale ediliyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.