Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Binali Yıldırım Zonguldak’ta

Başbakan Binali Yıldırım, bir dizi ziyaret ve temel atma törenleri için Zonguldak’a geldi.Başbakanlık helikopteri ile Tır Parkı Kargo Alanına inen Başbakan Binali Yıldırım’ı protokol üyeleri karşıladı. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı...

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım, bir dizi ziyaret ve temel atma törenleri için Zonguldak’a geldi.
Başbakanlık helikopteri ile Tır Parkı Kargo Alanına inen Başbakan Binali Yıldırım’ı protokol üyeleri karşıladı. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti Zonguldak, Bartın, Sivas milletvekilleri, Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu da törene katıldı. Bartın ve Karabük valileri de törene katıldı.
Saygı duruşunun ardından ilk konuşmayı Zonguldak Valisi Ali Kaban yaptı. Filyos Vadi Projesi’nin önemine dikkat çeken Vali Ali Kaban, şöyle konuştu:
“Bugün ilimiz ve bölgemizin ufkunu açacak Filyos Vadi Projesinin çok önemli bir ayağı olan Filyos Limanı’nın temel atma töreni ile ilimizde yatırımı gerçekleşen 72 adet projenin toplu açılış töreni nedeniyle bizlerle birlikte olmanızdan ötürü şahsım ve halkımız adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyor, emeğin başkenti Zonguldak’a hoşgeldiniz. İlimize pek çok kez teşrif etmiştiniz. Hatta Ulaştırma Bakanı iken ilimize en çok gelen bakanımız oldunuz. Filyos Vadi Projesi’nin önemini bizlerden çok daha iyi biliyorsunuz. Bugün burada teşrif ederek aramızda bulunmanız, Filyos Projesi’nin temelini atacak olmanız bunun en önemli ifadesidir. Bugün temelini atacağımız Filyos Limanı’nın gerçekleşmesi ile birlikte başta havaalanı olarak bölgemize çok sayıda özel sektör yatırımı gelecektir. Genel olarak bakıldığında Filyos Vadi Projesi bölgedeki ekonomik kalkınmayı tetikleyecek, ulusal ve uluslararası ölçekte yatırım gelmesini sağlayacak, yeni istihdamlar oluşturarak bölgeyi lojistik üs haline getirerek bölgemize büyük ekonomik katkı sağlayacaktır. İlimiz ve bölgemize can suyu olacağını değerlendirdiğim Filyos Limanı’nın yapımına başlanacak olması nedeniyle teşekkürlerimi arz ediyorum. Birazdan hep birlikte temelini atacağımız Filyos Limanı ile toplu açılışını yapacağımız tesislerin ilimiz, bölgemiz ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

“Yatırım hamleleri devam ediyor”
Vali Ali Kaban’ın ardından konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bakanlığın çalışmalarını aktardı. Sevgi evleri çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Bakan Kaya, “Geleceğin güçlü Türkiye’sini sizlerle birlikte inşa etmeye devam edeceğiz. Türkiye güçlü ekonomi politikaları sayesinde çevresinde yaşanan savaşlara, göç ve alçak darbe girişimlerine rağmen kalkınmaya, yatırım hamlelerini arka arkaya hayata geçirmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakanına inanan bir millet var. Sizlere hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Sanayi ve kalkınma hamlelerinin yanı sıra aile ve sosyal politikalarda devrim niteliğinde çalışmalarımız sürüyor. İnsanı yücelten, sosyal adaleti tesis eden hizmet modellerini başlattık. Kıtalar arası köprüler kurarken, gönül köprüleri inşa ediyoruz. Hayata dair umudu güçlendiriyor, savaşı değil barışı, iyiliği inşa ediyoruz. Aileyi güçlü kılan sosyal politikalar inşa ediyoruz. Çocuk ve gençlerimiz hepimizin geleceği. Çocuklarımıza gözümüz gibi bakmaya çalışıyoruz” dedi.

Spor Bakanı’na “Stat yapsana” tezahüratı
Törende konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise “Stat yapsana” tezahüratları ile karşılaştı. Bakan Kılıç, “Bugün burada Zonguldak’a kazandırılacak Filyos Liman Projesi’nin temel atma töreni için buradayız. Bu yaza kadar gençlik merkezlerimiz aynı zamanda sporcu fabrikamız ve alt yapı tesislerimiz devam ediyor. Mevcut Zonguldakspor’un stadı için çalışmalar sürüyor” diye konuştu.

“Hastaneyi yeniden ihale edeceğiz”
Zonguldak’ta yapımına başlanan 400 yataklı hastane inşaatının yarım kaldığını hatırlatan Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ ise, “Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Genç bir hekimken 1984 yılında Zonguldak’ın Bayat köyünde başladığım meslek hayatıma Karabük’te devam ettim. Zonguldak benim ikinci şehrimdir. Bugün Başbakanımızın talimatlarıyla Zonguldak’a sağlıkla ilgili üç büyük açılışı gerçekleştireceğiz. AK Parti iktidara geldiğinden bugüne kadar milletimizin sağlık hizmetlerine ulaşması için elinden gelen her gayreti gösterdi. Sağlıkta dönüşüm programıyla artık gerek ambulans, gerek hastane hizmetleri açısından ihtiyacımız olan hizmetleri görüyoruz. Bu yatırımlarımız bu hizmetlerimiz gelişerek devam edecek. Biliyorsunuz Zonguldak’ta bir hastane yapımına başlamıştır. 400 yataklı Zonguldak’a layık bir hastane yapmak için benden önceki dönemde bakanlığımız girişimlerini gerçekleştirdi. Ve iş müteahhide teslim edildi. Ne yazık ki müteahhit işin üstesinden gelemedi. İşi yarım bıraktı. TOKİ kanalı ile yapılan bu hastane işi tasfiye edilerek bakanlığımıza teslim edilecek. Çok kısa bir sürede derhal ihaleyi yenileyerek Zonguldak hastanesini de halkın hizmetine tahsis edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Denizciliği tekrar devlet politikası haline getirerek iş yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz”
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da şunları kaydetti:
“Özellikle denizciliği tekrar devlet politikası haline getirerek iş yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Zonguldak’ta özellikle ulaştırma projeleri, ulaştırma yatırımları, ticaretin, ekonominin, ülke kalkınmasının olmazsa olmazlarıdır. Bu projelerin öneminin farkında olan bir Cumhurbaşkanımız, marka olmuş bir Başbakanımız var. Biz dolayısıyla sizlerin izinde 240 bin çalışma arkadaşımızla projeleri bir bir bitirip insanımızın hizmetine sunacağız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.