Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını Gebze’de kıldı

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını kılmak üzere Gebze Organize Sanayi Bölgesine geldi. Çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, "Bu yaşanan terör hadisesinden sonra bütün dünya bizimle kenetlendi....

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını kılmak üzere Gebze Organize Sanayi Bölgesine geldi. Çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, "Bu yaşanan terör hadisesinden sonra bütün dünya bizimle kenetlendi. Bizimle dayanışma içine girdi. Birçok ülkeden doğudan, batıdan, Afrika’dan, kuzeyden, güneyden, hatta bizimle ilişkisi olmayan ülkeler dahi bizimle üzüntülerini paylaşmak için adeta yarıştılar" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını kılmak üzere Gebze Organize Sanayi Bölgesi Camisine geldi. Camide vatandaşlar Başbakan Binali Yıldırım’a yakın ilgi gösterdi. Namaz sonrası Gebze Belediyesi tarafından vatandaşlara kandil simidi dağıtıldı. Başbakan Binali Yıldırım da vatandaşlara kandil simidi ikram etti.
"Köprü 89 TL olacak"
Dün açılışı yapılan Osmangazi Köprüsünden bahseden Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye’nin çok önemli bir projesi. Bir hayal gerçeğe döndü. Osmangazi Köprüsü Marmara’nın kuzey ve güney yakalarını bir araya getirdi. Bu yolu vatandaşlarımız iyi bilir. Bayramlarda, tatillerde İstanbul’dan İzmir’e, Ege’ye, Akdeniz’e gidenler maalesef ya Körfez’i dolaşmak zorunda kalıyorlardı yahut feribotlarda saatlerce kuyrukta bekliyorlardı. Böylece artık bu çile sona erdi. Dün biz geçtik Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte. Tam 3 dakika sürdü. O da 70 kilometre hız ile. Hayırlı, uğurlu olsun halkımıza, ülkemize. Hatırlarsanız birkaç ay önce bu köprü ile ilgili, ‘Çok pahalı, deli dumrul köprüsü’ falan deniliyordu. Biz de, ’Bir güzellik yapacağız’ dedik ve köprü bir defa bayram boyunca ücretsiz olacak. bunu milletimize müjdeleyelim. Ücret de 89 TL olacak. Öyle söylendiği gibi 130-140 TL değil. Eğer Körfez’den dolaşsa veya gemiyle gitse zaman ve yakıt kaybını dikkate alırsak köprü her bakımdan daha cazip. Köprüden geçtiğinizde Gemlik’e kadar 20 dakika sürüyor. Gebze’den Gemlik’e 20 dakika, yıl sonunda Bursa’ya 45 dakika, 2018’in sonunda da İzmir’e 2 saat 50 dakikada vatandaşlar varmış olacak. Bizim yeni ulaşım politikamızda 3 şey var. Bunlar az yakıt, az vakit, az nakit. İşte bu köprünün amacı da bu. Bu yolun, köprünün hizmete girmesi ile yılda yaklaşık 800 trilyonluk bir tasarruf sağlanacak. Her bakımdan ülkemizin geleceğinin bu köprü ile birlikte, bölgede yaşayan 25 milyon vatandaşımızın olduğu 5-6 vilayette ekonomiyi ikiye üçe katlayacak. Seyahatler artık eziyet olmaktan bir keyfe dönüşecek. Milletimize hayırlı, uğurlu olsun. Vatandaşlarımızın bu bayram boyunca sıkıntı çekmeden kurallara uyarak tatillerini geçirmelerini temenni ediyorum. ‘Yolların kralı olmaz kuralı olur’ diye hep söyleriz. Buna da özellikle vatandaşlarımızın riayet etmeleri, sevdikleri ile üzüntü yaşamadan buluşmaları en büyük arzumuzdur" dedi.
"Terör Türkiye’nin değil, insanlığı meselesi"
Ülkenin zor günlerden geçtiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, "Biliyorsunuz 2 gün önce hain terör örgütü Atatürk Havalimanı’nda masum onlarca insanımızı katletti, şehit etti. Bir kez daha gördük ki terörün dini, imanı, milliyeti yok. Atatürk Havalimanı’nda değişik ülkelerin vatandaşı olan insanlar var. Kendi vatandaşlarımız var. Hiçbir şeyden haberi olmayan, sevdikleri ile buluşmak için havaalanında onları bekleyenler , yolcular hiçbir ayrım yapmadan gözü dönmüş terör örgütleri maalesef orada kan akıttılar. Vatandaşlarımızı ve maalesef misafir ülke vatandaşlarını da katlettiler. Milletim rahat olsun. Moralimizi bozmayalım. Bugünler dayanışma günüdür. Bugünler kardeşlik günüdür. Bugünler acıları paylaşma günüdür. Bunlar da gelip geçecek ve Türkiye medeniyet yolculuğunda emin adımlarla ilerleyecek. Bu yaşanan terör hadisesinden sonra bütün dünya bizimle kenetlendi. Bizimle dayanışma içine girdi. Birçok ülkeden doğudan, batıdan, Afrika’dan, kuzeyden, güneyden, hatta bizimle ilişkisi olmayan ülkeler dahi bizimle üzüntülerini paylaşmak için adeta yarıştılar. Avrupa’nın birçok yerinde Türk Bayrağı dalgalandırıldı, bayraklar yarıya indirildi. Bu terör inşallah insanlığın terörde herhangi bir çifte standart yapmadığını, senin teröristin iyidir benimki kötüdür diye bir ayrıma girmeden, topyekün mücadele için bir milat olur. Biz yıllardan beri terörle mücadelenin sadece Türkiye’nin meselesi değil, insanlığın meselesi olduğunu hep söyledik. Geç de olsa bunun fark edilmiş olması sevindirici bir şey. Bu vesileyle mübarek kadir gecemizin milletimize, ülkemize, İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Yaklaşan Ramazan Bayramı’nı da vatandaşlarımızı şimdiden tebrik ediyorum. Sağlık, huzur, mutluluk içerisinde hep birlikte nice bayramlara mevlam hepimizi ulaştırsın inşallah" diye konuştu.
Başbakan Yıldırım daha sonra Gebze Organize ve Sanayi Bölgesini gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.