Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Başdanışmanı Şen: “Milli istihbarat teşkilatının millileştirilme süreci çok zor oldu”

Başbakan Başdanışmanı ve Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, “Milli istihbarat teşkilatımız milli olarak kurulmadı. Teçhizatını, mühimmatını ve maaşını CIA verdi bir süre. Ve onun millileştirilme...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 22:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Başdanışmanı ve Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, “Milli istihbarat teşkilatımız milli olarak kurulmadı. Teçhizatını, mühimmatını ve maaşını CIA verdi bir süre. Ve onun millileştirilme süreci de çok zor oldu” dedi.
İlim Yayma Cemiyeti’nde düzenlenen "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Yeniden Diriliş" konulu konferansa, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, kurum müdürleri, bazı sivil toplum örgütlü temsilcileri ve davetliler katıldı. 15 Temmuz konulu kısa gösterimin ardından konferansta konuşan Başbakan Başdanışmanı ve Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, dünyada olup bitenlerin Amerika istihbaratı tarafından yapıldığının düşünüldüğünü ancak onun ağa babasının İngiliz istihbaratı olduğunu söyledi. Şen, "Bu coğrafyada şöyle bir düzen kurulmaya çalışılıyor bin 300 yıldır. Altta İngiliz istihbaratı, üstü gördüğümü devletler ve arada Amerika istihbarat teşkilatı. Şimdi bu katmanları gördüğünüz zaman meseleyi daha iyi anlıyoruz. PKK bombaladı, ses nereden geldi, ’IŞİD bombaladı’ diye İngiliz istihbaratından. Tesadüf değil. Bu katmanları bilmemiz gerekir. Biz hemen Amerika’ya bağırıyoruz ya, haklıyız fakat daha gür bir sesle onun ağa babasına, İngiltere’ye bağırmamız lazım. Gidin Londra’daki finans merkezine, birisiyle samimi olun ve Wall Street’i sorun. O samimiyet ortamında size vereceği cevabın Türkçesi şu olacaktır; ’Bırakın o geri zekâlıları, kendilerini bir halt zannediyorlar. Bizim taşeronumuz olduklarını anlamayacak kadar aptallar.’ Wall Street New York’tan birileri tarafından yönetilmez, Londra’dan birileri tarafından yönetilir" dedi.
Milli İstihbarat Teşkilatı’nın CIA tarafından kurulduğunu da aktaran Şen, "Milli istihbarat teşkilatımız milli olarak kurulmadı. Teçhizatını, mühimmatını ve maaşını CIA verdi bir süre. Ve onun millileştirilme süreci de çok zor oldu. En son gelinen noktada Hakan Fidan’ın oraya tayin edilmesinde ısrar edilmesi nasıl bir sonuç getirdi hatırlayınız. O zamanki başbakanımızın ameliyat masasında öldürme girişimi teşebbüsü ile sonuçlandı. Bu süreç bu kadar zor değildi mesela. Bunları anlamadan 15 Temmuz’u anlamamız çok zordur. Bunları anlamadan ve gereğini yapmadan 14 Temmuzları bundan sonra engellemek çok zordur. Herkes bir Tayyip Erdoğan olmak zorundadır. Gerektiğinde sivil uçakla atlayıp F-16’ların arasına dalıp işgal edilmiş bir kulede, karartılmış bir havaalanında inerek milletiyle buluşacak, işte şurada dediği gibi ’diz çöktüremeyeceksiniz, topunuz gelsin’, ya da Erbakan Hocanın dediği gibi ’haydi oradan siz kimsiniz’ diyebilecek herkes birer reis olacak" diye konuştu.
Konferans sonrası katılımcılara yemek verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.