Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Başdanışmanı Şen: “Darbeciler affedilmemeli”

Başbakan Başdanışmanı ve Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, darbe girişiminde bulunanların affedilmemesi gerektiğini ifade ederek, “Onlar affedilmemeli, cezalarını çekmeli. Böyle bir vatana...

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Başdanışmanı ve Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, darbe girişiminde bulunanların affedilmemesi gerektiğini ifade ederek, “Onlar affedilmemeli, cezalarını çekmeli. Böyle bir vatana böyle bir emanete böyle insanlara siz savaş uçakları, tanklar ve zırh delici mermilerle saldırıyorsunuz” dedi.
Tokat Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından düzenlenen "15 Temmuz ve Milli İrade" konulu konferansa konuşmacı olarak gelen Başbakan Başdanışmanı ve Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, Tokat Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Kent Konseyi Başkanı Abdurrahman Gürbüz, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci, GOÜ Genel Sekreteri Ekrem Anaç ile birlikte Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal İncesoyluer ve yönetimini ziyarette bulunan Şen, basın mensuplarının soruları üzerine 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı. O gece kızını bir milletvekili arkadaşının yanına bırakarak İstanbul’da parti binasına gittiğini ve 68 Pensilvanya askerini der dest ettiklerini ifade eden Şen, darbe girişiminde bulunanların affedilemez olduğunun altını çizerek, “Onlar affedilmemeli cezalarını çekmeli. Böyle bir vatana böyle bir emanete böyle insanlara siz savaş uçakları, tanklar ve zırh delici mermilerle saldırıyorsunuz. Zırh delici mermi betona vurduğu zaman yerde küçük bir karpuz büyüklüğünde delik açıyor. Siz tişört giymiş bir adama böyle bir mermi ile saldırıyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı külliyesini savunan kadınlardan birisinin bedeni ortada yok. İstanbul’da bir kadını bedeni tankların altında parçalanmış, toplanarak defnediliyor. Bunu reva görüyorsunuz. Bu kabul edilebilir affedilebilir bir şey değil. Milli irade denilen şey bu. Bu orduya ben Türk Silahsız Kuvvetleri diyorum. Türk silahsız kuvvetleri devleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kurtardı. Şerefimizi namusumuzu haysiyetimizi istiklalimizi ve istikbalimizi kurtardı. Böyle bir milletin ayaklarının altı öpülür” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.