Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başarılı kaymakamların terör bölgesinde görevlendirilmesi halkı umutlandırdı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun başarılı kaymakamları terörün yoğun olduğu ilçelere göndereceklerini açıklaması bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı.Bölgeye gönderilecek kaymakamların halkla iç içe olmaları gerektiğini...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2016 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2016 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun başarılı kaymakamları terörün yoğun olduğu ilçelere göndereceklerini açıklaması bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı.
Bölgeye gönderilecek kaymakamların halkla iç içe olmaları gerektiğini söyleyen Batmanlı vatandaşlar, çoğu kaymakamın görev sürelerini doldurup batı illerine gitmek için gün saydıklarını söyledi. Mahsum Cihangir isimli vatandaş, bazı kaymakam ve mülki amirlerin teröre ses çıkarmadıklarını belirterek, "Önümüzdeki günlerde bölgeye yeni kaymakamlar atanacak, bu kaymakamlar halkla iç içe olduğu zaman ve halkın örf ve adetlerine ayak uydurdukları zaman bölgemizde olan terör bir nebze olsa da umut ediyoruz temizlenir. Çünkü bu bölgenin kalkınmaya ihtiyacı var, mülkü amirlerin ve kaymakamların daha önce belirli bir şekilde güneydoğuya gönderildiği zaman teröre ve yandaşlarına ses çıkarmadıklarına şahit olduk. Umarız bu yeni gelen kaymakamlar halkla iç içe olup biran önce barış ortamını sağlarlar" dedi.
"Kaymakamlar halktan korkmadan hizmet etmeli"
Muhammed Akkağı ise kaymakamların görev süresini düşünmeden hizmet etmesi ve halktan korkmadan, halkla iç içe olmaları gerektiğini belirtti. Akkağı, "Başarılı kaymakamların bölgeye gönderilmesini olumlu buluyoruz. Bu kaymakamların bölgede olumlu işler yapması vatandaşları da etkiler ve her türlü terörü minimize eder. Gelen kaymakam yerinde oturursa ve halkla iç içe olmazsa gençlerin sorunlarını dinlemezse ve gençlerle etkinlik yapmazsa bölgede başarılı olamaz. Tabi ki burada görev süremi doldurup gideyim düşüncesiyle hareket ederse gelmesine gerek yok" diye konuştu.
Lokman Polat isimli vatandaş ise kaymakamların yerinde oturarak terörü bitireceklerine inanmadığını söyledi. Polat, "Gelecek olan kaymakamlar halkla iç içe ve halkların sorunlarını dinleyerek çözüm bulmaları gerekiyor. Bu terör sorunun bitmesi için çok çalışma yapılması lazım. Oturarak olmaz, herkesin bir şeyler yapması lazım. Herkesin bakış açısı farklı olduğu gibi sorunları da farklıdır. Terör diyoruz ama bunu bitirebilmek içinde insanları düşünmek lazım esrar, eroin içenler çok fazla yaygınlaştı. Çocuklarımız daha önce okula tek başlarına giderlerdi şimdi okula bırakıp okuldan almak zorunda kalıyoruz" dedi.
Diyarbakırlıların ’en iyi kaymakam’ memnuniyeti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ’en iyi kaymakamlar Güneydoğu’ya gidecek’ şeklindeki açıklaması Diyarbakırlıları sevindirdi. Aylarca terör operasyonlarının devam ettiği ve sokağa çıkma yasağının hala yer yer devam ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki vatandaşlar bu kararın yerinde olduğunu söyledi. Vatandaşlar, bu kararla devletin milletle daha çok kaynaşacağını dile getirdi.
Bakan Süleyman Soylu önceki gün yaptığı açıklamada Kaymakamlar Kararnamesi hazırladıkları bilgisini vererek, “En iyi kaymakamlarımızı Hani’ye, Sur’a, Mazıdağı’na, Cizre’ye vereceğiz” demişti. Diyarbakırlı vatandaşlar, bu açıklamadan sonra gelecek iyi kaymakamların vatandaşla devletin kaynaşmasına yardımcı olacağını ifade ederek, doğru bir karar olduğunu söyledi. Sur ilçesinde oturan vatandaşlardan Adem Akyüz, bunun yürürlüğe girmesiyle vatandaşla devletin daha çok kaynaşacağına dikkat çekerken, Nurettin Ağırbaş, “Bizim kaymakam gelirken, giderken bizim kadrimizi de biliyor. Yardımcı olmaya da çalışıyor. Bölgeye daha iyilerinin gelmesini de isteriz” ifadelerini kullanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.