Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başakşehir’de ney konseri ve ebru sergisine yoğun ilgi

Başakşehir Belediyesi Bilgievi öğrencilerinin eserlerinden oluşan ebru sergisi ve ney konseri törenle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 23:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2018 23:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Başakşehir Belediyesi Bilgievi öğrencilerinin eserlerinden oluşan ebru sergisi ve ney konseri törenle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Başakşehir Belediyesi, Bilgievleri’nde eğitim alan öğrencilerin hazırlamış olduğu ney konseri ve ebru sergisini açılış töreniyle sanatseverlerin beğenisine sundu. Ebru sanatçısı Alparslan Babaoğlu ve neyzen Burcu Karadağ’ın onur konuğu olarak katıldığı etkinliğe sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılışını Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu yaptı. Farklı öğrencilerin yaptığı 45 ebru sanatının sergilendiği açılışta 15 neyzen ile birlikte sahne alan 20 öğrencinin seslendirdiği 12 eser büyük beğeni topladı. Öğrencilerin sahne aldığı gece sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

“Bilgievleri’ndeki eserlerin akademik hale gelmesini sağlayacağız”

Etkinlik kapsamında açıklamalarda bulunan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Yaklaşık 24 bin kişilik dev bir bilgievi ağımız ile dev bir bilgievi kadromuz var. Gençlerimizin, çocuklarımızın yaptığı eserler çok güzel. Bundan sonrası inşallah eserlerin daha akademik hale gelmesini sağlayacağız. Şu anda yapılan o eserleri sergilemiş olduk. Çocuklarımızı yetiştireceğiz ve akademik hale getireceğiz. Ney konserinde bugün hocamızla görüştük. Öğrencilerinin öğrencilerini dinleyecek. Bu da ilk defa denenmiş bir proje 16 tane ney ekibi aynı anda çalacaklar. Normalde alışık olduğumuz şey neylerin tek başına çalınmasıydı, bugün kadro olarak grup olarak çalacaklar, hep beraber dinleyeceğiz” dedi.

“Ney dersi veren hoca benim öğrencim olduğu için duygusal bir akşam”

Öğrencisinin öğrencilerini dinleyeceği için heyecanlı olduğunu söyleyen ünlü neyzen Burcu Karadağ, “Ney çok önemli bir enstrüman sesi, çok etkileyici, dünyadan çok takdir görüyor. Hala ülkemizde çok fazla bilinmese de, çok fazla popüler olmasa da biz bu işi dünyada tanıttığımız için, kültürümüz, Türkiye’yi, tasavvufu dünyada tanıtabildiğimiz için çok mutluyuz. Bu akşamda genç nesillerin bundan etkilendiğini gördüğüm içinde ayrıca mutluyum. Geleneksel sanatlarımızın çocuklara öğretilmesi konusunda öncülük ettikleri bir gerçek ve burada uzun yıllardır ney dersi veren hocanın benim öğrencim olmasından dolayı benim için duygusal bir akşam. Buradaki öğrencilere bir nebzede örnek olabilirsek ne mutlu, o yüzden bu güzel günü onlarla paylaşmak için buraya geldik” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.