Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barzani’ye Bağımsızlık Uyarısı

Musul eski Valisi Esil el-Nuceyfi, Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin, ‘önümüzdeki birkaç ay içinde Irak Kürdistan’ın bağımsızlığı için referanduma gidilebileceğine’ yönelik açıklamalarına, “Bu dönemde...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 22:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Musul eski Valisi Esil el-Nuceyfi, Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin, ‘önümüzdeki birkaç ay içinde Irak Kürdistan’ın bağımsızlığı için referanduma gidilebileceğine’ yönelik açıklamalarına, “Bu dönemde ne kadar sıkıntı çekseler, güvenlik konusunda endişeleri olsa da bunun doğrudan Kürdistan’ın çok yararına bir karar olacağını ve bu dönemde bu adımı atacaklarını düşünmüyorum” dedi.
Barzani’nin bağımsızlık referandumuna ilişkin sorularını değerlendiren eski Musul Valisi, “Kürdistan’ın bağımsızlığı konusu sonuçta Kürtlerin konusudur. Bu konuda kararı neticede onlar verecektir. Ancak bu dönemde ne kadar sıkıntı çekseler güvenlik konusunda endişeleri olsa da, bunun doğrudan Kürdistan’ın çok yararına bir karar olacağını ve bu dönemde bu adımı atacaklarını düşünmüyorum. Bizim tercihimiz Kürdistan’ın da Irak içinde kalmasının, onların da bizim de daha çok yararına olacağı yönündedir. Onların Musul’a ve Irak’a ihtiyaçları olduğunu ve Irak’ın içinde kalarak bizimle daha yakın bir işbirliği içinde çalışmalarının herkese daha fazla yararı olacağına inanıyoruz” şeklinde yanıtladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.