Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barolardan Terör Örgütü PKK’ya Tepki

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 4 kişinin hayatını kaybetmesine, 5’i polis 19 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı terör saldırısını kınayan Doğu ve Güneydoğu’daki 16 baro, terör örgütü PKK’ya tepki gösterdi.Adıyaman, Bingöl,...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ın Silopi ilçesinde 4 kişinin hayatını kaybetmesine, 5’i polis 19 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı terör saldırısını kınayan Doğu ve Güneydoğu’daki 16 baro, terör örgütü PKK’ya tepki gösterdi.
Adıyaman, Bingöl, Hakkari, Mardin, Şanlıurfa, Van, Ağrı, Bitlis, Iğdır, Muş, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Kars, Siirt ve Tunceli baroları, terör örgütü PKK’nın dün Şırnak’ın Silopi ilçesinde 1’i çocuk 4 kişinin hayatını kaybettiği, 5’i polis 19 kişinin de yaralandığı bombalı saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Yaşam hakkına dönük bu eylemi açıkça kınıyor ve artık yeter diyoruz. Uzun yıllar devam eden ve özellikle son bir yıldır artan şiddet olayları ve sivil ölümler nedeniyle ağır toplumsal travmalar yaşanan bölgemizde insan yaşamını mücadelenin nesnesi ve propaganda malzemesi haline getirerek önemsizleştiren hiçbir yaklaşımı doğru bulmadığımızı bir kez daha yineliyoruz. Onurlu bir yaşamın en asgari koşullarının varlığını bile tehdit eden, insanları bir kez daha göç yollarına düşüren, bütün insani, soysal ve tarihsel değerleri hedef alan çatışmaları kabul etmiyor ve herkesi bu toplumun ortak beklentisi doğrultusunda yaşam hakkı ve temel hürriyetlere saygı göstermeye davet ediyoruz. Bölge baroları olarak, yaşamın kutsallığı ve insan onurundan yana ilkesel tutumumuzu hatırlatarak bir kez daha bu eylemi kınıyor, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.