Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barış Mitingi’ndeki Patlamada Ölenlerin Eşyalarını Gömüp Fidan Diktiler

Ankara’daki Barış Mitingi’ne yapılan saldırılarda hayatını kaybeden 11 kişi için Adana’daki TCDD bahçesine fidan dikildi. Patlamalarda ölenlerin eşyaları da bahçeye gömüldü.10 Ekim 2015’te Ankara’daki Barış Mitingi’ne yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’daki Barış Mitingi’ne yapılan saldırılarda hayatını kaybeden 11 kişi için Adana’daki TCDD bahçesine fidan dikildi. Patlamalarda ölenlerin eşyaları da bahçeye gömüldü.
10 Ekim 2015’te Ankara’daki Barış Mitingi’ne yapılan canlı bombalı saldırılarda hayatını kaybeden Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyesi 11 kişi için TCDD Servis Depo Müdürlüğü bahçesinde fidan dikme etkinliği yapıldı. Gözyaşları arasında 11 fidan, toprakla buluşturuldu.
Saldırıda ağır yaralanan ve geçtiğimiz aylarda sağlığına kavuşan BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan, arkadaşlarının kıyafetlerini aylar sonra teslim aldıklarını ve ailelerin isteği üzerine toprağa gömeceklerini ifade etti.
Patlamada hayatını kaybeden Nevzat Sayhan’ın oğlu Berkay Sayhan, babasının arkadaşlarının bu sevgisinin kendisini bir nebze olsun teselli ettiğini ifade etti.
Fidan dikim ve kıyafetlerin gömülmesi sırasında, saldırıda hayatını kaybeden Bilgen Parlak’ın kızları Zeren ve Elya Parlak duygu dolu anlar yaşadı. Küçük çocuklar, elleriyle dikilen fidanların üzerine toprak atıp, can suyunu verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.