Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barış Mitingi’nde Hayatını Kaybedenler Adana’da Anıldı

Ankara’daki Barış Mitingi’ne yapılan saldırıda hayatını kaybedenler, olayın 120. gününde Adana’da anıldı.10 Ekim 2015’te DİSK, KESK, Türk Tabipler Birliği, TMMOB, HDP ve pek çok sivil toplum örgütünün katılımıyla düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2016 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2016 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’daki Barış Mitingi’ne yapılan saldırıda hayatını kaybedenler, olayın 120. gününde Adana’da anıldı.
10 Ekim 2015’te DİSK, KESK, Türk Tabipler Birliği, TMMOB, HDP ve pek çok sivil toplum örgütünün katılımıyla düzenlenen Barış Mitingi’ne yapılan canlı bombalı saldırılarda hayatını kaybeden 109 kişi, olayın 120. gününde Adana’daki Uğur Mumcu Meydanı’nda anıldı.
Saldırıda ölenlerin fotoğraflarının yer aldığı dövizler taşıyan grup, Barış Mitingi’ne Adana’dan gidip, saldırıda ölenlerin ismini okudu. Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet Karagöz, saldırının aydınlatılması için objektif ve insan hakları etiğine uygun bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini söyledi.
Basın açıklamasının ardından, saldırıda hayatını kaybedenlerin arkadaşları duygularını aktardı, şiirler okudu. 10 dakikalık oturma eyleminin ardından grup olaysız dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.