Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barış için pedal çeviren bisikletçi Iğdır’da

IĞDIR (İHA) – ‘Barış için pedalla’ projesi kapsamında Türkiye’nin 81 iline giderek barışın sanıldığı kadar uzak olmadığını anlatmak amacıyla bisikleti ile yola çıkan Oğuz Öztürk, Iğdır’a geldi.27 Mart 2016 tarihinde İzmir...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
IĞDIR (İHA) – ‘Barış için pedalla’ projesi kapsamında Türkiye’nin 81 iline giderek barışın sanıldığı kadar uzak olmadığını anlatmak amacıyla bisikleti ile yola çıkan Oğuz Öztürk, Iğdır’a geldi.
27 Mart 2016 tarihinde İzmir Saat Kulesi yanında yer alan Hasan Tahsin Anıtı önünden ‘Barış için pedalla’ projesi kapsamında Türkiye turunun ilk pedalını çeviren Oğuz Öztürk, Iğdır’a geldi. Türkiye turu projesini hayata geçiren ve 81 ile giderek aslında barışın sanılandan uzak olmadığını, tüm kalplerde barış için ne kadar çok yer olduğunu, her insanın doğasında barışın ne kadar çok arzulandığının portresini gözler önüne sermek için yollarda olduğunu dile getirmek için yola düştüğünü belirten Oğuz Öztürk, “Bisikletimle 81 ile giderek buraları,insanları ve memleketimizi tanımak ve barış adına neler yapabiliriz? İnsanların bu süreç içerisinde barışla ilgili düşünceleri nelerdir? Barışa dair bakış açıları nasıldır? Bunları görmek ve öğrenmek için yola çıktım” dedi.
Yaklaşık 4 ay önce İzmir’den yola çıktığını ifade eden Öztürk, “Bu süreçte Ege Bölgesi’ni dolaştıktan sonra Akdeniz’e geçtim. Güneydoğu Anadolu’yu gezdikten sonra da şimdi Doğu Anadolu’dayım. Ben buraya kadar geldim, Güneydoğuyu, doğuyu geçtim ve hiçbir problemle karşılaşmadım.Buralarda yaşayan halk o kadar candan ve misafirperver ki; gerçekten bütün batıdaki arkadaşlarımı buraya tur yapmaları için bekliyorum.Buralarda herhangi bir tehlikenin olmadığını ben çok samimi bir şekilde söylüyorum. Sizlere gönül rahatlığıyla buralara gelip, buradaki bir çok tarihi eseri görmenizi tavsiye ediyorum. Doğubayazıt’ta İshakpaşa Sarayı’nı gördüm ve gezdim. Gerçekten devasa ve muhteşem güzellikte bir sarayımız. Ben barış adına yoluma devam edeceğim. Burdan Kars, Ardahan, Artvin’e ve oradan da Karadeniz Bölgesi’ne gideceğim. Nasip olursa Türkiye turumu İstanbul’da bitirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 3 ay sonra Türkiye turunu bitireceğini dile getiren, Öztürk, bu süreç içerisinde edindiği bilgileri, tecrübeleri, bölge halklarının nasıl olduğunu insanlara anlatıp, barış için elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.