Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barış için direnen çocuklar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde ‘Barış Bildirisi’ okudu

Barış için direnen 9 farkı ülkeden gelen 100 çocuk, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde ‘Barış Bildirisi’ okudu.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2017 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2017 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Barış için direnen 9 farkı ülkeden gelen 100 çocuk, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde ‘Barış Bildirisi’ okudu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, barış için direnen 9 farklı ülkeden İstanbul’a gelen barış elçileri, 15 Temmuz direnişinin sembol mekanlarından birisi olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü ziyaret etti. Afganistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Filistin, Kolombiya, Kosova, Sudan ve Suriye’den gelen direniş ülkelerinin çocukları, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde ortak hazırladıkları ’Barış Bildirisi’ni okudu.

“Kardeşliğimiz sonsuza kadar sürsün”

Köprüyü ziyaret eden 100 çocuktan bazıları önce şiir seslendirdi. Çocuklar adına bildiriyi de Türkiye’den Şevval Seferoğlu okudu. Savaşın olduğu ülkelerde çocukların geleceğinin olmadığını ifade eden Seferoğlu şöyle konuştu;

“Barış için direnen ülkelerin çocukları olarak Avrupa ve Amerika’da yaşayan çocuklardan farklı bir dünyada yaşıyoruz. Korku, şiddet, kan ve gözyaşıyla örülü günlük hayatımızda hiç kimse bir sonraki saniyede ne olacağını kestiremez. Çünkü her an bir bombayla veya bir terörist saldırıyla hayatınız bitebilir. Özellikle Irak ve Suriye’de çocuklar okula gitme ve geleceğe hazırlanma gibi hiçbir şansa sahip değildir. Yine barış için direnen ülkelerin çocukları olarak biz hep barış için çalışacağız. Haksızlığa ve adaletsizliğe direneceğiz. Barış bizim yolumuz olacak. Tıpkı 15 Temmuz’da bu köprüde darbeye direnip şehit düşen kardeşlerimiz gibi. Şehitler Köprüsü diğer ülkelerden gelen kardeşlerimizle birlikte dostluk köprümüz olsun. Kardeşliğimiz sonsuza kadar sürsün.”

Bildirinin okunmasının ardından direnişin çocukları ellerindeki karanfilleri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne bıraktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.