Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barınak Hayvanları Sıcaklıklara Karşı Su İle Serinletiliyor

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’ne bağlı Hayvan Sağlık Merkezi’nde barınan hayvanlar, kavurucu sıcaklara karşı gün içerisinde defalarca hortumlarla ıslatılıp serinlemeleri sağlanıyor.Sokak hayvanları sorununa günübirlik çözümlerden...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Barınak Hayvanları Sıcaklıklara Karşı Su İle Serinletiliyor
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’ne bağlı Hayvan Sağlık Merkezi’nde barınan hayvanlar, kavurucu sıcaklara karşı gün içerisinde defalarca hortumlarla ıslatılıp serinlemeleri sağlanıyor.
Sokak hayvanları sorununa günübirlik çözümlerden uzak, daha etkin çözümler üretmek amacıyla Eskişehir’de yaşayan başıboş hayvanların barınma ve bakımını sağlamak üzere kurulan ve tüm veterinerlik hizmetlerinin verilebilmesi amacıyla modern bir donanıma sahip olan Odunpazarı Belediyesi Hayvan Sağlığı Merkezi tüm kesimlerin dikkatini çekiyor. Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği günlerde ise, sıcaktan bunalan hayvanlar için günde defalarca sulama yapılarak ferahlatma yapılıyor. Hayvanların kaldığı zeminler sürekli ıslatılarak sıcaktan etkilenmemeleri sağlanıyor. Sık sık tekrarlanan bu işlemin yanı sıra, su kapları da sürekli soğuk su ile yenileniyor.
Konu hakkında açıklama yapan Hayvan Sağlık Merkezi Sorumlusu Murat Özdemir, sağlıklı bir hayvanın vücut ısısının 37,5 ile 39,5 arasında olması gerektiğini söyledi. Hava sıcaklıkların artmasıyla hayvanların bunaldığını ve sula sistemi ile rahatlatıldığını ifade eden Özdemir, “Hava sıcaklıklarının artmasıyla hayvanlar bunalıyor. Biz de bunalmamaları için altlarını sürekli ıslatıyoruz. Soğuk su içmeleri için su kaplarını sürekli yeniliyoruz. Serinletmek için yıkıyoruz. Sıcaktan etkilenmeleri için gölgede kalmalarını sağlıyoruz” dedi.
SOKAK HAYVANLARINI SICAK HAVALARDA SUSUZ BIRAKMAYIN
Murat Özdemir, sokak hayvanları için de su kapları dağıttıklarını, vatandaşların da bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. Özdemir, “İnsanların bile bunaldığı bu sıcakta hayvanların mutlaka bir su kabı olması lazım. Biz Odunpazarı Belediyesi olarak hayvanların yoğun olduğu bölgelere su kaplarını dağıtıyoruz. Fakat vatandaşlarımız bu su kaplarını alıyorlar. Farklı amaçlar için kullanılıyor sanırım. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımızın yanı sıra duyarsız vatandaşlarımızda çok fazla. Mahallerinde, sokaklarında hayvanların serinlemesi için su kapları koyanlar var. Vatandaşlarımız mümkün olduğunda hayvanlar için su kapları koysunlar. Sularını 2 saatte bir değiştirsinler” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.