Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Banu Aydın, Kitabında ’Bir Başka Dünyanın Çocuklarını’ Anlattı

Hayatı boyunca hayvanlarla yaşayan Banu Aydın’ın İnkılâp Kitabevi’nden çıkan iki kitabı Bir Başka Dünyanın Çocukları/Köpekler ve Bir Başka Dünyanın Çocukları/Kediler, diğer kedi köpek kitaplarından çok farklı gözüküyor.Bakımları,...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Banu Aydın, Kitabında ’Bir Başka Dünyanın Çocuklarını’ Anlattı
Hayatı boyunca hayvanlarla yaşayan Banu Aydın’ın İnkılâp Kitabevi’nden çıkan iki kitabı Bir Başka Dünyanın Çocukları/Köpekler ve Bir Başka Dünyanın Çocukları/Kediler, diğer kedi köpek kitaplarından çok farklı gözüküyor.
Bakımları, beslenmeleri, sağlıkları gibi konuların yanında okurken duygulanacağınız yaşanmış hikâyelerin de bulunduğu bu kitapların tüm telif geliri sokak hayvanları ve arazi çocuklarına bağışlanacak.
“Şüphesiz ‘hayvan’ deyince aynı şeyi anlamıyoruz” diyen Banu Aydın, dünyanın insanların olduğu kadar hayvanların da olduğunu savunarak onlar için elinden geleni ardına koymuyor. Eziyet gören, yaralanan, koltuğu tırmaladığı için sokağa atılan binlerce kedi ve köpeğin kurtulması için yorulmadan, inancını kaybetmeden çalışan Aydın, boş arazilere terk edilen yüzlerce köpeğe her hafta battaniye, mama ve en önemlisi sevgi götürüyor. Evinde 6 köpek ve 4 kediyle yaşadığı için onları çok iyi tanıyan Aydın, kitaplarında onlarla ilgili sayısız tecrübelerini aktarıyor.
Eğitimlerinden beslenmelerine, ırklardan hangi cinsin sizin için daha uygun bir arkadaş olacağına birçok konunun işlendiği bu kitaplarda ayrıca veteriner hekimlerin kaleme aldığı aşı takvimi, hastalıklar gibi konular bulunuyor. Sadece kedi, köpek sahipleri için değil, sahiplenmek isteyenler için de bir kılavuz olan bu kitapların tüm telif geliri Kemerburgaz bölgesinde haftanın 6 günü besleme, tedavi ve koruma alanları yapılan 300’e yakın sokak hayvanına bağışlanacak.
Aydın, sokakta her gün sahipsiz hayvan görüldüğünü belirterek şunları söyledi: "Kimi zaman onların başını okşuyor, kimi zaman bir kap su ve mama bırakıyoruz onlar için. Peki sonra? Yolumuza devam edip sıcacık evlerimizde huzurlu yaşamlarımıza geri dönüyoruz."
Aydın, burada şu soruyu yöneltiyor: "Barınaklara, sokaklara ve boş arazilere bırakılan binlerce köpeğin bir hevesle sahiplendirildikten sonra başlarına neler geldiğini, neden terk edildiklerini biliyor muyuz?" Aydın, sorunun yanıtını yine kendi veriyor: "onların en çok istedikleri şey aslında sevgi."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.