Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bangladeş’te İdam Edilen Nizami İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Mersin’de, Bangladeş’te idam edilen Cemaat-i İslam Partisi liderlerinden Motiur Rahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kılındı.Cuma namazı sonrası Ulu Camii önünde toplanan Mersin Gençlik Platformu üyeleri, tekbir getirip slogan atarak...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’de, Bangladeş’te idam edilen Cemaat-i İslam Partisi liderlerinden Motiur Rahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Cuma namazı sonrası Ulu Camii önünde toplanan Mersin Gençlik Platformu üyeleri, tekbir getirip slogan atarak Bangladeş hükümetini protesto etti. Platform adına açıklama yapan Tayfun Kütük, ülkemizde yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek, "Şu bilinmeli ki, içeriden ve dışarıdan terörden medet umanları, terör üzerinden bizi ayrıştırmak isteyenleri sevindirmeyeceğiz. Birbirimize can olma hasletimizi kaybetmeyeceğiz. Devletin bütün kurumlarını, yetkililerini, siyasi partileri, siyasi liderleri ve tüm siyasi aktörleri, Türkiye’nin bütün sivil toplum örgütlerini devletimizin terörle mücadelesinde teröre karşı bir olmaya, terörü bitirmeye, ortak hareket etmeye ve yasta ortak hareket etmeye davet ediyoruz" dedi.
Konuşmasında, İslam dünyasının birlikteliğini savunan ve bu çerçevede yürüttüğü çalışmalar nedeniyle sürekli hedef alınan Cemaat-i İslam Partisi’ne yönelik baskılarından dolayı Bangladeş hükümetini kınadıklarını kaydeden Kütük, "Bangladeş yönetimi, hukuki ve insani tüm değerleri ayaklar altına alarak siyasi cinayetler işlemeye devam ediyor. Öncesinde Cemaat-i İslam liderlerinden Abdulkadir Molla’yı, Genel Sekreter Yardımcıları Muhammed Kamuruzzaman’ı ve Ali İhsan Mücahid’i idam ederek despotik zihniyetini bütün dünyaya gösteren Hasina rejimi, şimdi de Nizami’yi idam ederek yeni bir insanlık suçuna daha imza attı" diye konuştu.
Açıklamanın ardından kalabalık, Nizami için gıyabi cenaze namazı kıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.