Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bangladeş’te İdam Edilen Mevlana Nizam-i İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Şanlıurfa’da Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der) çalışanları tarafından Cuma namazı çıkışı, Bangladeş’te idam edilen Cemaat İslam Lideri Mevlana Nizam-i için gıyabi cenaze namazı kılındı.Eyyübiye ilçesine bağlı Balıklıgöl...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bangladeş’te İdam Edilen Mevlana Nizam-i İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Şanlıurfa’da Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der) çalışanları tarafından Cuma namazı çıkışı, Bangladeş’te idam edilen Cemaat İslam Lideri Mevlana Nizam-i için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Eyyübiye ilçesine bağlı Balıklıgöl platosu içerisinde bulunan Dergah Camisi önünde kılınan gıyabi cenaze namazına Din-Bir-Der üyelerinin yanı sıra Cuma namazı için camiye gelen vatandaşlar da katılım gösterdi.
Namaz sonrası bir basın açıklaması yapan Din-Bir-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Şakir Güven, “Bangladeş cemaati İslam lideri Mevlana Nizam-i geçtiğimiz Perşembe günü zalim Bangladeş hükümeti tarafından haksız ve dayanaksız gerekçelerle idama mahkum edilmiştir. Zalim Bangladeş hükümeti tarafından kurulan, hakka, adalete ve de İslama dayanmayan fasıl, zorba ve bir kısım Nemorud-i sistemlerinde desteğini alarak adını uluslararası savaş suçları mahkemesi eliyle rezil bir kararla Rahman Nizaminin idamına karar verildi. Bu karar neticesinde idam edilerek bir mücahit daha rahmet-i rahmana kavuştu. Görülüyor ki yeryüzünde batıla gönül veren iblisin yardımcıları var oldukça ve bunlar hakim ve hükmedici oldukları sürece bu idamların ne ilki ne de sonu olacaktır. Ey insanlar ve ey Müslümanlar bizi bağışlayın amma biraz önce Cenâb-ı hakkın huzurunda namazla kıyamda durdunuz, rüku ettiniz, secde ettiniz yani Allah’tan başka hiçbir kişi veya kişilerin önünde eğilmeyeceğinize söz verdiniz. Hatta hiçbir beşeri sisteme boyun eğmeyeceğinize Allah’ın huzurunda söz vermiş olduğunuzu hatırlatırım. O halde size ne oluyor da ümmet kan ağlarken Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de, Yemen’de, Afganistan’da, Bangladeş’te, Arakan’da ve Mısır’da Müslümanların canı, malı, namusu pay mal oluyor. Önderimiz şefaatçimiz Muhammed Mustafa’dan ümmeti olarak sen şefaat isteyeceksin söyler misiniz hangi yüzle isteyeceksiniz. Çare İslam birliğidir. İslam birliğini de kuracak olanlar Müslümanlardır” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.