Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balonları Uçur, Kelebeğini Yakala

Tiroit hastalıkları konusunda bilinçlenmek isteyenler, tiroidinin ’hiper aktif mi’ yoksa ’hipo halsiz mi?’ olduğunu merak edenler, 25 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’de Koşuyolu Parkında düzenlenen halka açık “balon uçurma” etkinliğinde...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tiroit hastalıkları konusunda bilinçlenmek isteyenler, tiroidinin ’hiper aktif mi’ yoksa ’hipo halsiz mi?’ olduğunu merak edenler, 25 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’de Koşuyolu Parkında düzenlenen halka açık “balon uçurma” etkinliğinde uzmanlarla buluşuyor.
Uluslararası Tiroid Federasyonu (TFI) ve Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Derneği, 23-29 Mayıs haftasını Uluslararası Tiroid Farkındalık Haftası olarak çeşitli etkinliklerle gündeme taşıyor. 25 Mayıs günü, Koşuyolu Parkında yapılacak “balon uçurma” etkinliğinde, tiroit bozukluklarının yol açtığı hastalıklara dikkat çekilerek tedavi yöntemleri anlatılacak.
Etkinlikte, "Sürekli yorgun musunuz, kendinizi bitkin ve depresyonda mı hissediyorsunuz, Kabızlık probleminiz var mı, Aşırı uyuma ihtiyacı duyuyor musunuz, Anlamsız saçlarınız dökülüyor, anlamsız kilo mu alıyorsunuz" sorularına yanıt aranacak.
BELİRTİLER
Tiroit bozukluğunu işaret eden belirtiler, mutlaka bir endokrinoloji uzmanına başvurulmasını ve basit bir kan testi olan TSH testi yaptırılmasını gerektiriyor. Boynun ön kısmında kelebek şeklinde yer alan tiroit bezi, vücut metabolizmasının kontrolünde büyük rol oynuyor. Tanısı konmayan ya da tedavi edilmeyen tiroit hastalıkları yüzünden milyonlarca insan oldukça düşük bir yaşam kalitesi ile hayatlarını sürdürüyor. Tiroit bozuklukları, dünyada 300 milyondan fazla insanı etkileyen, çok sık görülen hastalıklar arasında yer alıyor.
25 Mayıs günü başlayacak programın açılış konuşmasını Doç. Dr. Seda Sancak yapacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.