Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkanların en büyük üniversite hastanesi yenilenecek

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bin yatak kapasitesiyle Trakya Bölgesi’nin ve Balkanların en büyük üniversite hastanesi konumunda olan Tıp Fakültesi Hastanesinde geniş bir restorasyon ve yenileme çalışmalarına gideceklerini...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bin yatak kapasitesiyle Trakya Bölgesi’nin ve Balkanların en büyük üniversite hastanesi konumunda olan Tıp Fakültesi Hastanesinde geniş bir restorasyon ve yenileme çalışmalarına gideceklerini söyledi. Rektör Tabakoğlu, "Kısa bir süre sonra bir butik, tertemiz yepyeni bir hastanemiz olacak" dedi.
Trakya Üniversitesi Meriç Nehri kenarı Öğrenci Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, geçtiğimiz ay içerisinde rektör yardımcıları ve daire başkanları ile yaptıkları Ankara ziyaretleri ile ilgili bilgiler verdi. Kalkınma Bakanlığından üniversite hastanesi restorasyon ve yenileme çalışmaları için 5 buçuk trilyon destek aldıklarını anlatan Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu, "Çok şükür ihaleye çıkacak parayı da bulduk. Kısa bir süre sonra bir butik, tertemiz yepyeni bir hastanemiz olacak" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Tabakoğlu, bir önceki rektörlük döneminde üniversite hastanesinin 2 bloğunun yenilendiğini ancak 4 bloğun yenileme için beklediğini belirterek, kısa bir süre içerisinde tüm bloklarda yenileme çalışmalarının hızla tamamlanacağını söyledi.
"Butik, tertemiz bir hastanemiz olacak"
Rektör yardımcıları ve daire başkanları ile birlikte gerçekleştirdikleri Ankara ziyaretine değinen Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu, "1 ay gibi bir sürede 6 proje ile Kalkınma Bakanlığı’na gittik. Maliye Bakanlığına da çok hızlıca ne durumdayız, ne yapıyoruz araştırdık ve rektör seviyesinde bütün rektör yardımcılarımızla ve daire başkanlarımızla beraber Ankara’ya gittik. Biz üniversitemizin yeniden ayağa dirilmesi için gereken 2 bloğu ve artı 2 blok olmak üzere 4 bloğu üstelik de klimatize, biliyorsunuz Edirne yazları çok sıcaktır. Klima önemlidir, hele ameliyat olmuş bir hasta için doğum yapmış bir hasta için önemlidir. Klimayı da içine ekleyerek, ameliyathanelerin sayısını 14-15 sayılarından 22’ye çıkartacak şekilde acili sil baştan yeniden modern bir şekilde içinde radyolojisiyle tasarlayarak, yepyeni bir diyaliz merkeziyle ve diyaliz merkezinin yanına yoğun bakım yataklarını arttırarak, bir plan yaptık. Projemizi eksiksiz ve tam yapmak istiyoruz. Çok şükür ihaleye çıkacak parayı da bulduk. Kısa bir süre sonra bir butik, tertemiz yepyeni bir hastanemiz olacak. Bunun müjdesini vermek isterim" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.