Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkanlar’a açılmak isteyen genç iş adamları temaslarını sürdürüyor

ANKARA (İHA) – Balkanlar’a açılmak isteyen Ankaralı genç iş adamları temaslarını sürdürüyor. Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD) Genel Başkanı Emre Altındağ, “Üyelerimizin Orta Avrupa ve Balkanlar’da olan ticaret ve yatırımlarını...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2016 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2016 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – Balkanlar’a açılmak isteyen Ankaralı genç iş adamları temaslarını sürdürüyor. Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD) Genel Başkanı Emre Altındağ, “Üyelerimizin Orta Avrupa ve Balkanlar’da olan ticaret ve yatırımlarını daha da genişletmek amacıyla önümüzdeki ay Macaristan’a bir ticari gezi düzenleyeceğiz” dedi.
ANGİAD’ın Kasım ayında Macaristan’a gerçekleşecek iş gezisi öncesi yönetim kurulu üyeleri, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss’le bir araya geldi. ANGİAD Başkanı Emre Altındağ ve beraberindeki heyeti Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss ile Elçi Müsteşarı Ferenc Kekesi karşıladı. Ziyarette dernek hakkında Macar yetkililere bilgi veren Altındağ, “ANGİAD Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biridir. 700’ü aşkın üyesiyle yurt içinde ve yurt dışında varlık göstermekte, ekonomiye katma değer yaratmaktadır. Bu çerçevede üyelerimizin Orta Avrupa ve Balkanlar’da olan ticaret ve yatırımlarını daha da genişletmek amacıyla önümüzdeki ay ülkenize bir ticari gezi düzenleyeceğiz” diye konuştu.
“Ticari ilişkilerimiz de gelişsin”
Macaristan ile Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin geçmişten bugüne kadar sağlam bir şekilde devam ettiğini anımsatan Altındağ, “İki ülke arasındaki ilişkilerin ticari ve kültürel anlamda da gelişmesini istiyoruz. Üyelerimizin Balkanlar’da, Avrupa’da ticari anlamda aktif olmalarını istiyoruz. Bizlere gereken desteği sağlayacağınızı umuyoruz” ifadelerini kullandı.
Macar Büyükelçi Kiss ise, ANGİAD’ı yakından takip ettiğini, dernek yönetimiyle aynı duyguları paylaştıklarını söyledi. Gábor Kiss, “Halihazırda Türkiye’den 6 önemli firma Macaristan’a 460 milyon euroluk yatırım yapmak üzere sözleşme imzaladı. Bunun bir benzerinin de heyetinizin yapacağı ziyaretin ardından olacağını düşünüyor ve istiyoruz” şeklinde konuştu.
“Türk yatırımcıya yüzde 50 destek”
Türkiye’den giden her yatırımcı için Macaristan devletinin yüzde 50 destek sağladığını söyleyen Büyükelçi Kiss, “Avrupa’nın da neredeyse tam ortasında bir ülkeyiz. Macaristan ekolojistik konusunda Avrupa’nın şu an merkezidir. Sizlerin yatırım ve ticaret açısından çok cazip fırsatlar bulacağına inanıyor, bu geziyi düzenlediğiniz için çok teşekkür ve tebrik ediyoruz. Elçilik olarak Macaristan gezisiyle ilgili istediğiniz tüm desteği vermeye hazırız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.