Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkanlar Bursa’dan Hizmet Bekliyor

Makedonya’nın Orhid şehri Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Müslüman ve Hıristiyan mezarlıklarının düzenlenmesini istedi.Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, meclis üyesi Yaşar Keskin ve Yeşil Bursam Derneği Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balkanlar Bursa’dan Hizmet Bekliyor
Makedonya’nın Orhid şehri Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Müslüman ve Hıristiyan mezarlıklarının düzenlenmesini istedi.
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, meclis üyesi Yaşar Keskin ve Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut, Makedonya Orhid’e giderek, Orhid şehir mezarlığında Belediye Başkan Yardımcısı Angel Janev, mezarlıklar sorumlusu Zoran Simonovsiniv, Petar Boev, İrena Spasesua, Türk kökenli meclis üyesi İlat İbrahim’le beraber incelemeler yaptı.
Orhid’de Hıristiyanlar için mezarlık içinde bir kilise ve cenaze hazırlama yerlerinin mevcut olduğunu, Müslümanlar için de cenaze olduğu zaman sıkıntıların yaşandığını bizzat yerinde gören Karadağ, bu meselenin halli için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin göreve hazır olduğunu söyledi. Karadağ, Müslümanların İslam dininin emrettiği bir şekilde cenazelerinin defni için Orhid’in her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduklarını bildirdi.
Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut, 2015 yılında Orhid’e yaptıkları ziyaret sırasında,bu bölgedeki Müslümanlar ile Hıristiyanlar arasındaki cenaze kaldırmaya yönelik sıkıntılara şahit olduklarını açıkladı. Karabulut, konuyu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye aktardığını ve Altepe’nin ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söylediğini anlattı.
“İki başkent birleşiyor” fikrinden yola çıkılıp Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş olduğu Bulgaristan krallığının ilk başkenti Veliko Turnova Belediye Başkanı Daniel Ponov, Bulgaristan Belediyeler Birliği başkanı seçildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, TİKA ve işadamı Şarık Tara’nın da katkılarıyla beraber restore ettikleri Yiğitbey Türbesi ve Külliyesi, küllerinden yeniden doğdu.
Türbenin etrafındaki evl ve işyerlerinin kamulaştırılıp yıkılmasından sonra, Osmanlıların bu bölgedeki en önemli devlet adamlarından olan Yiğitbey türbesi ve müzesi, aslına uygun olarak onarılıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Karadağ, Üsküp’te yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve çalışmalarının koordinatörlüğünü yapan Üsküp Çayır Belediyesi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman Baki’den bilgiler aldı. Karadağ, Makedonya’nın Üsküp kentindeki bu çalışmanın çok kısa zamanda açılışının yapılacağını duyurdu.
Karadağ, Üsküp tarihi vilayet binasının onarım ve bakımı için meclisten onay aldıklarını ve en kısa zamanda proje çalışmalarının başlatılacağını açıkladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.